Hur man kör en elektrisk GFI

Hur man kör en elektrisk GFI

En marken fel brytaren (GFI), är en elektroniskt styrd anordning som ger personliga skydd mot elchock och elektrisk ström. En GFI jämför elektroniskt strömstyrkan eller ström som passerar genom både heta binda av en krets och neutral binda av samma krets. En skillnad på så lite som 1/200 av en ampere mellan de två kablarna påvisas med GFI orsakar det att automatiskt stänga av elektriska strömmen inom en livräddande 1/40 av en sekund. En GFI kan installeras av kunniga husägare som är förtrogna med elektriska ledningar metoder i 30 minuter beroende på krets application förhållanden.

Instruktioner

•Vrid av elektriska strömmen till den krets där marken fel brytaren (GFI) kärlet kommer att installeras.

•Känn elektriska matarledningen ledningar med 120 volt testaren för att kontrollera att strömmen har varit avstängd och att det är säkert att arbeta med krets ledningar. Placera en testet sonden på neutral tråd och en sond på heta kabeln för att genomföra testet. I hem ledningar kretsar, heta kabeln är svart och neutrala är vit med en bare koppar jordledning.

•Strip 3/4-tums av isolering från både heta tråd och neutral tråd med wire strippning tång.

•Bend ändarna på den avskalade hot och neutrala kablar och kala förkoppra mals till loopar att underlätta en säker anslutning till GFI terminalerna.

•Anslut den kala kopparen marken tråd till gröna terminal post GFI först. Detta ger omedelbart en sökväg till marken inom hushållet kretsarna. Använd lämpliga spets skruvmejsel för att dra åt gröna terminal skruven.

•Anslut den vita neutrala kabeln från elkraft matarledningen till terminalen som har silver färgade skruven på sidan av GFI markerade "LINE". Dra åt silver färgade terminal skruven med skruvmejsel.

•Anslut den svarta heta kabeln från elkraft matarledningen till terminalen som har guld färgade skruven på sidan av GFI markerade "LINE". Dra åt guld färgade terminal skruven med skruvmejsel.

•Anslut ytterligare kablar till GFI för kärl ner på linjen. Anslut en vit neutral tråd från silver färgade skruven på laddar sidan av GFI till silver skruven på ytterligare kärlet. Anslut en svart het tråd från guld färgade skruven på laddar sidan av GFI på guld färgade skruven på ytterligare kärlet. Varje extra kärl har även silver och guld färgad terminaler tillsammans med en grön jordning terminal och kommer att kopplas på detta sätt.

•Kapa en längd av kala koppartråd till en tillräcklig längd för att ansluta GFI grön jordning terminalen till power utbudssidan kala koppar marken tråd. Anslut båda dessa marken trådar till en jordledning som fortsätter till nästa kärlet. Använd en tråd mutter för att ansluta GFI marken, kala koppar jordledaren från utbudssidan makt och jordledaren vilket leder till ytterligare kärlet.

•Restore elkraft till GFI krets och tryck på knappen "Testa" på GFI. Det bör göra ett klickande ljud och effektivt stänga aktuellt.

•Tryck på knappen "TEST" tillbaka i och GFI bör återställa sig själv och återställa elkraft till sig själv och alla ytterligare utlopp kärl ansluten till GFI laddar sidan.

Tips & varningar

  • Installera inte två bara koppar marken binder till samma gröna marken terminal på varje kärl i en elektrisk krets. Alltid köra en jordledning från den gröna mark terminalen av GFI och ansluta den till en jordledning från utbudssidan makt med en wire mutter. Lägga till en ytterligare jordledaren i GFI wire nut splice fortsätta marken sökvägen till det nästa kärlet i kretsen.
  • Alltid arbeta säkert med elektricitet.