Hur man köper vilda Blackberry buskar

Hur man köper vilda Blackberry buskar

Det finns mer än 400 arter av björnbär i Nordamerika enligt Richard Ashton, författare till flera böcker om fruktodling inklusive "Otrolig granatäpple - planta och frukt." Vilda björnbär, även kallad brambles, tenderar att vara mer släpande, medan odlade björnbär har tjockare, starkare upprättstående stjälkar kallas käppar. Hybridsorter har också utvecklats som har större plumper bär. Vissa arter är även thornless. Vissa vilda björnbär arter, som Himalaya, anses skadedjur eftersom de kan bli invasiva och kväva befintliga växters tillväxt. Vilda björnbär är en utmärkt källa för fåglar och andra små djur och för människor som noggrant skördar de vilda bär samtidigt undvika idioter från vassa törnen.

Instruktioner

•Kontakta din lokala eller statewide jordbruk och naturresurser avdelning (Klicka på länken i avsnittet resurser nedan), att ta reda på vilka arter av vilda blackberry buskar kommer att göra bra kandidater för ditt område och är inte ansedd en invasiv skadegörare.

•Kontakta din lokala plantskolor eller hem och trädgård centrerar att se om de bär alla vilda blackberry buskar. Om de bär vilda blackberry buskar, kanske du upptäcker att de endast bär dem på under säsongen rätt i ditt område för plantering. Få information om när dagis bär vilda björnbär buskarna och markera shopping datum i en kalender.

•Om den lokala plantskola och trädgård centrerar inte bär vilda blackberry buskar alls, söka igenom tidningsannonser eller använda Internet för att se om det finns en inhemska växt plantskola eller en ätbar växt plantskola i din stad, län eller staten. Vanligt växter säljs lokalt, eller i samma zon, eller i ditt tillstånd kommer att justera lättare.

•Prova att hitta vilda björnbär buskarna du önskar genom att bokföra en önskad annons på en trädgårdsarbete forum. Trädgården webbplatser som tillhandahåller forum som organicgardening.com, davesgarden.com, backyardchickens.com har områden för anläggningen utbyte och utsäde swapping. Vissa webbplatser erbjuder en virtuell anslagstavla där du kan lägga en önskad annons eller hitta en annan trädgårdsmästare villig att sälja och fartyg sina vilda blackberry buskar till dig.

•Consider köpa sticklingar om du planterar ett stort område med vilda blackberry buskar för att minska dina kostnader. Många gånger sticklingar är mer prisvärda än stora blackberry buskar samt som lättare att hantera vid transport och plantering. Sticklingar kan dock inte bud eller producera bär för ett eller två år.

Tips & varningar

  • Var noga med att ta en flera plastpåsar eller en plast tote att hålla blackberry buskar eller stjälkar med roten bollar under transport till hindra dem från att spilla eller bryta.
  • Använd tjocka Trädgårdshandskar för att hantera vilda björnbär buskarna eftersom de vilda sorterna har törnen.