Hur man köper ved för öppen spis

Winters nästan här, vilket innebär husägare nationen över är angelägna om att hitta sätt att minska sina uppvärmningskostnader. Om du har en öppen spis, kan använder den på eftermiddagar eller kvällar (och vrida ned termostaten i mellantiden) spara lite pengar på olja eller gas på en månad till månad basis. Här är vad du behöver veta om att lägga bränsle på elden.

Instruktioner

•Estimate dina behov. Det är osannolikt att du kommer att använda din eldstad varje dag-särskilt om det visar sig vara en mild vinter- och du kommer förmodligen att använda det för bara några timmar i taget. I allmänhet förbrukar en anständig, den uppvärmning eld fem eller sex medelstora loggar över denna spännvidd.

•Tydligt ut lagringsutrymme i ett svalt och torrt område. Ved levereras i mängder kallas "sladdar", som är mycket, mycket större än den genomsnittliga förorts husägare förväntar. En full sladd är en bunt av trä mäta 4 fötter av 4 fötter av 8 fot och kan väga 2 eller 3 ton, så du är bättre att beställa en fjärdedel-sladd på sin höjd (du kan alltid beställa ytterligare en fjärdedel i den osannolika händelsen du kör ut). Hur som helst vara beredda att lagra veden i din bakgård eller källare, täckt med en presenning och väl borta från fukt.

•När du gör din beställning, se till att ange "rutinerade" trä, menande trä som har sex eller tolv månader före köpet och så har haft en chans att torka ut. Med nyare, "gröna" trä i en öppen spis kan vara en frustrerande upplevelse, eftersom det är mycket svårare att starta och underhålla elden. Rutinerade trä brinner också mer klockrent (producerar mindre rök) än grönt trä.

Tips & varningar

  • Om du bor i en rural, skogklädda området där trä-insamling är tillåtet, det är definitivt inte okej att skörda egna trä från lokala träd. Förutom det uppenbara olagligheten, detta trä skulle inte göra du mycket bra ändå, eftersom det skulle förmodligen vara för "grön" (det vill säga det skulle innehålla för mycket fukt) att bränna ordentligt. Medan vi i frågan, är det också inte en bra idé att bränna möbler, plast eller böcker.
  • Som frestande som det är att köpa konstgjorda stockar-plattor av trä pre indränkt med kemikalier som säkerställer en jämn bränna-kom ihåg att på bekostnad av dessa loggar kommer ganska mycket offset några bränslebesparingar du kan härröra från att använda din eldstad. Naturligtvis, om kostnaden är inte en fråga, är konstgjorda loggar alldeles utmärkt, om lite mindre utmanande än bränning upp en rytande blaze från sladden trä.