Hur man köper utsädespotatis

Hur man köper utsädespotatis

Potatis är inte planterade från frön men ganska utsäde bitar från en hel potatis. Stormarknad potatis gör inte idealisk utsädespotatis för plantering. De sannolikt har sprutats med en spira flamskyddsmedel och kan bära en sjukdom eller virus. Den potatis som du växer i din trädgård också gör perfekt utsädespotatis eftersom de också kan bära en sjukdom eller virus. Oroa dig inte - potatis som gör goda frön och växa till en frisk, blomstrande potatis gröda är tillgängliga för hem trädgårdsmästare att köpa.

Instruktioner

•Calculate hur många gram av utsädespotatis måste du köpa. Varje potatis skärs i 1 1/2 till 2 - oz. utsäde bitar. Så för varje pund av potatis, kan du förvänta dig åtta till 10 utsäde bitar.

•Inköpt utsädespotatis från en ansedd plantskolan eller utsäde återförsäljare. Be din lokala plantskola där du kan köpa dem. Utsädespotatis är också tillgängliga online. Köp endast utsädespotatis som är certifierade som fria från sjukdomar och virus.

•Lagra utsädespotatis i en fuktig och sval plats. Avsnittet skarpare eller undersidan av kylskåp är ett bra läge. Du kan hålla potatis fröna i upp till ett år innan skära dem och plantering.