Hur man köper kall Tolerant Citrus träd

Hur man köper kall Tolerant Citrus träd

Inte alla citrus träd växer i Kalifornien och Florida. Det finns många citrusträd som tål temperaturer under 20 grader F. ta reda på din region härdighet zon när du bestämmer vilken citrus träd för att växa. Citrus träd ger underbar nyans, prydnads värde och producera. De flesta citrusträd måste planteras i fullt solljus och väl dränerande jord. Forskning citrus träd du har i åtanke och se till att din trädgård kan uppfylla sina växande krav.

Instruktioner

•Ta ut vilken härdighet zon du bor i enligt USDA Plant härdighet zon karta. Det finns 11 zoner i USA och 10 av dem kan delas i produktionsområdena för en eller b. Genom att hitta din genomsnittliga årliga minsta temperaturområde, väljer du korrekt en citrus träd som tål din kallt klimat.

•Forskning kall härdiga sorter av citrus träd att du är intresserad av att köpa. Odlarna har kunnat producera köld härdiga citrusträd genom ympning dem på grundstammar som tål kyla. Om du är intresserad växer ett apelsinträd, överväga trifoliate apelsinträd, US 119 orange träd eller chinnotto orange träd.

•Look på etiketterna på citrus träd på ditt hem och trädgård butik eller plantskola. Etiketten kommer att ange vilken säkerhetszon trädet kan planteras. Använda den som en guide för att avgöra vad träd för att växa; dock kan du plantera några citrusträd i kallare zoner med ordentlig vinterförvaring.

•Inköpt och växt din citrus träd på vintern. Genom att plantera ditt träd när det är vilande, har du en bättre framgång eftersom trädet kommer att lida mindre stolpsättning chock.

•Plant ditt träd i en solig, söderläge plats i din trädgård. Sprida 4 till 6 inches av kompost runt trädet att isolera rotsystemet från kylan.

Tips & varningar

  • Täck ditt citrus träd med en filt på natten under extrem kyla. Ta filten av på morgonen för att låta solen värma upp trädet.
  • Undvik att gödsla din citrus träd på hösten att förhindra vinterförhållanden döda utanför ny tillväxt.