Hur man konstruerar vatten dammar

Hur man konstruerar vatten dammar

Öka intresset för din fastighet med vatten damm fylld med fisk och vatten, flytande och delvis nedsänkta vattenväxter. Du kan spendera timmar av din personliga tillflyktsorten, höra ljudet av rann vatten och koppla av i lugn miljö. Bygga damm i din bakgård, borta från nyfikna ögon av grannar och förbipasserande på gatan eller i din gårdsplanen att förbättra curbvädjan. Lägg till landskapsarkitektur funktioner som buskar, krukväxter. trädgård statyer och en bänk eller två närliggande.

Instruktioner

•Outline dammen i din önskad form. Markera abstrakt rader för en naturlig ser damm, eller hålla konturen symmetriska om du önskar fler fomality.

•Dig inom konturerna med en spade. I stället för en enda utgrävningen, skapa terrasser för att ge växande utrymme för växter. Bestämma djupet i dammen så du bygga terrasser. att hålla det på 2 fot för guldfiskar och 3 fot om lägger till koi. Gräva högsta hyllan 12 till 16 inches ner och något bredare än krita kontur, mellersta terrassen 16 till 20 inches djupt och den lägsta hyllan eller basera 20 till 24 inches djupt för guldfisk, eller 30-36 inches djupt för koi. Ändra dimensioner om så önskas, att göra dammen något djupare och lägga till eller minska antalet terrasser.

•Tamp basen av dammen och den lägsta hyllan så jorden är fast. Också packa väggarna i de andra terrasserna att hålla jorden från lossnar.

•Placera filtret nära konturerna av utgrävningen och spridning pulveriserad krita över marken runt basen att markera den. Flytta filtret åt sidan och gräva inom dispositionen till djup anges i filtrets bruksanvisning. Centrera av filtret i hålet, att placera det fast över basen. Täcka dess topp med en platt glasfiber faux sten så det inte syns.

•Measure bredden på det bredaste stället och längden på utgrävningen. Lägg till djup två gånger till resultatet, plus 2 fot för överlappning. Den resulterande bilden är mängden undergolvet måste du använda för dammen innan du fyller det med vatten.

•Sätt undergolv, såsom takläggning filt, över basen av utgrävningen, ta bort så många veck som möjligt. Placera runda stenar över kanterna på basen för att hålla undergolvet på plats medan du utöka materialet upp och ut. Placera underlayment över mellersta och högre terrasserna så den vilar flush mot sina kanter. Placera runda stenar över kanterna på terrasserna att hålla materialet på plats.

•Spread damm liner över basen av utgrävningen, ta bort veck och rynkor. Ta bort stenarna på undergolv i kanterna av varje terrass och lägg dem över både skyddande lager vid kanterna på terrasserna. Täcka undergolvet och liner som sträcker sig utanför kanterna på dammen med stenar, stenar och växter.

•Placera en aska block över ett hörn av basen av dammen och sätta pumpen på den. Skjut en metall klämma 3 inches från ena änden av en längd på flexibel slang och fäst röret avsnittet vatten utlopp i pumpen. Dra åt klämman till pumpen med en skruvmejsel. Förlänga slangen till intaget på filtret och täck den med stenar eller landskapsplanering block. Anslut pumpens sladden till den närmast marken fel krets brytaren (GFCI) utlopp, begravd några inches under marken eller täckt med landskapsplanering funktioner. Du kan också stapla stenar för att skapa ett vattenfall och placera flex slangar så att vattnet flödar över den.

•Lägg till vatten till din damm. Blanda jord och lera i vattenlevande krukor och plantera önskad vattenväxter i varje. Placera krukorna över hyllorna i dammen. Lägg fisken efter två till tre dagar.

Tips & varningar

  • Pumpar är klassade enligt GPH (gallons per timme) pumpas, så vet mängden vatten din damm innehar och köpa en pump därmed.