Hur man konstruerar en gård dammen damm

Hur man konstruerar en gård dammen damm

Bygga en gård dammen kan vara till hjälp oavsett vad du gör med din gård. Om du uppfödning av boskap, odla grönsaker eller bara skapa en pastoral plats för avkoppling och rekreation, kan att ha en naturlig reservoar vara en användbar resurs och erbjuda skydd mot torka. Uppdämning är det snabbaste sättet att bygga en gård dammen, och att göra det är lätt, men det kommer att kräva vissa tunga maskiner och lite sunt förnuft att göra det rätt.

Instruktioner

•Bestäm en lämplig plats för din gård dammen. Lyckligtvis, goda jorden för dammar är dålig jord för jordbruk: du kommer att titta för jord som har tung lera innehåll och dålig dränering kvaliteter. Helst du din damm skall ligga i en mycket låg punkt på din egendom så att den samlar avrinningen från regn. På så sätt kan din damm bidra till att lösa vissa vatten dränering problem på din mark.

•Consider de användningsområden du har för din damm före början, som du ska gräva dammen till ett lämpligt djup för dina ändamål. Om du vill fylla dammen med fiskar, måste du gräva på 12 till 15 fot djup. Om du bara vill ha en grunt vattenreservoar för nötkreatur fukt och vatten insamling, borde 3 till 5 fötter göra.

•Använd bulldozer att driva jorden från den högsta punkten av dammen ner till den lägsta punkten. Genom uppdämning din damm detta sätt, kommer du dubbla dina ansträngningar genom att skapa en naturlig bank i överkant när du tar bort jorden och bygga upp i underkant med den. Ta bort 6 fot från hög poäng och bygga upp den lägsta punkten kan således skapa en damm med ett 12-fots djup. Annars skulle du behöva gräva ner 12 fot att få liknande resultat direkt.

•Dig dammen en fot eller så djupare än du slutligen lust, och sedan sprida jämnt flera vagnslaster med lerjord under hela dammen sängen. Du kan hoppa över detta steg om du har särskilt höga halter av lera förekommer naturligt i din jord. Om du inte, dock kommer detta avsevärt stöd vätskeansamling på lång sikt. Se till att kompakt lera grundligt efter tillägg för att komprimera ytan.

•Plant djupt rotsystem gräs och träd på baksidan av dammen att förhindra erosion. Beroende på djup och storleken på dammen, kan du förstärka basen på baksidan med tunga stenblock levereras från ett lokalt stenbrott eller bygga utveckling.