Hur man kompost gräsfrö

Hur man kompost gräsfrö

En komposthög är en utmärkt sak för någon trädgårdsmästare att ha. En komposthög förmultnar växter och tabell scraps i hög takt, göra material till användbara näringsämnen för växter. Även gräs frön kan användas i en komposthög om högen är korrekt byggd och fröna är placerade inuti komposten på rätt sätt. Detta hindrar frön från att växa och ta över kompost högen. Att placera fröna i komposten är ett effektivt sätt att döda oönskade gräs frön.

Instruktioner

• Starta komposten högen på bara marken. Om du redan har en komposthög, kan du hoppa över följande steg. Starta komposten foundation med kvistar och halm för dränering. Lägga till kompost lager, börjar med en våt lager, och sedan lägga ett torrt lager och omväxlande tills alla de material som du har på hand läggs. Lägg till gödsel till toppen av kompost högen.

•Water kompost högen var några dagar i ca 10 minuter i taget. Täcka tarp när skurkroll regnar nedgången. Kompost högen bör inte helt blöt, men endast lite fuktig.

•Mix kompost högen med några veckor. Detta kommer att rotera material och hjälp artiklarna till de komposteras snabbare, skapa ett användbart material mycket tidigare.

•Lägg till gräs frön efter några veckor av regelbunden kompost tillväxt. Begrava fröna åtminstone 6 inches under matjorden av kompost högen. Detta hindrar frön från groning och som omfattar kompost högen med gräs. Använd endast några frön i taget. Det är möjligt att några frön kan gro fortfarande om placeras i en stor klump.

•Vrid högen som vanligt i ett par veckor. Värmen från kompost högen bör ha dödat gräs frön, men de kommer inte dö om temperaturen i komposten högen inte är över 140 grader Fahrenheit. Vid denna punkt, om du har ytterligare frön som du vill döda kan du lägga dem till kompost högen. Fortsätt med detta tills du har komposterat alla gräs frön som du vill bli av med. Fortsätt att blanda högen med några veckor.

Tips & varningar

  • Om fröna spira, plocka dem ur komposten högen och kasta bort så snart som möjligt. Om gräset börjar att täcka komposten högen kommer det förstöra komposteringen och vända komposten till en liten kulle på gården.