Hur man knyter hallon växter

Hur man knyter hallon växter

Som björnbär, hallon tillhör en grupp av berry-producerande växter kallas brambles. Bramble buskar är i familjen av buskar kallas rubus. Hallon har perenn rötter. De producerar nya plantor varje år. När käppar mogna till punkten där två somrar gamla, producerar de bär. Odla dina hallon på en spaljé system och skära ner några käppar som är äldre än två somrar. Spaljé systemet hjälper till att hålla frukt från marken och gör skörd lättare.

Instruktioner

•Mark en linje längs din hallon buskar genom insatser i marken mellan buskarna. Knyt strängen mellan insatserna.

•Measure längs strängen och damm marken med mjöl 12-fots mellanrum.

•Dig post hål i marken där du har dammat mjölet. Dessa inlägg hålen ska vara 3 fot djupt. Sink stängselstolpar i hålen och fyll i smuts runt dem. Stängselstolpar bör hålla sig ur marken av 5 fot.

•Stretch en längd av 9-gauge tråd ner längden på hallon ro på ena sidan av din stängselstolpar. Säkra sladden till varje inlägg med en hammare och stängsel stapelvara. Vira tråden en gång runt inlägget på slutet av raden och sträcka linan ner längden på raden hallon på andra sidan av inlägget. Tvinna ändarna av kabeln tillsammans för att binda dem bort. Säkra sladden till andra sidan av inlägget med fäktning naglar. Hallonbuskar bör placeras mellan två bitar av tråd.

•Kapa garn i 5-tums längder med sax. Slips varje sockerrör löst till tråd. Binda alla 1-åriga plantor till tråd på ena sidan av spaljé. Knyta alla 2-åriga plantor till tråd på andra sidan av spaljé.