Hur man klass en lutning av ett hus

Hur man klass en lutning av ett hus

Graderingen är en av de viktigaste faktorerna i husbyggnad. Problem med ytan dränering nära huset leder till vatten FATHANTERING och så småningom översvämningar källaren eller undergräva grunden. Platsen runt grunden måste noggrant klassificerade och packas som en del av hemmets försvar mot fukt. Att skapa detta förkläde är en del av fondens arbete krävs av byggregler och kan kräva bygglov. Arbetet bör utföras av en kvalificerad utrustning operatör; konsekvenserna av ett dåligt utförda jobb är allvarliga.

Instruktioner

•Starta klass minst 8 inches under toppen av stiftelsen. Ta bort marken med organiskt material. Lager matjord i närheten för landskapsplanering.

•Slope marken runt grunden till minst 5 procent lutning--3 inches släppa över 5 fot--för minst 5 fot, med hjälp av kompaktlastare. Direkta yta dränering från huset, inklusive fönster brunnar, yttre trappor och däck.

•Fyll i varje låg fläckar med väldränerad grus eller road bas, 6 inches i taget. Kompakt varje sex tums intervall med en smutsar compactoren innan du lägger till en annan 6 inches.

•Excavate swales i varje sida gården till minst 6 tum djup. Slutta botten av swales till en minsta 2 procent lutning eller en 2 fot släppa över 100 fot, mot gatan och bakre partiet. Avsluta swales så att vatten rinner till ett avlopp, dike eller öppet utrymme.

•Rough grade resten av partiet som förberedelse för landskapsplanering, till en minsta lutning 2 procent. Direkta yta dränering att swales.