Hur man kantar en Rock rabatt

Hur man kantar en Rock rabatt

Rock mulch är attraktiva och hållbara, och det tillför intresse till en standard rabatt. Samordna sten kantning med färg och mängd din pebble marktäckning att lägga till textur och ett polerat utseende till ditt landskap. Sten tegel finns på många hem förbättring butiker och landskapet plantskolor. Du kan använda sandsten, granit eller kalksten, bland annat för att edge din blomsterrabatter. Varje sten har unika utseende, så att du kan skapa den perfekta looken för din fastighet.

Instruktioner

•Tydligt eventuella befintliga rock kompostmaterial från kanten av rabatt så att det inte faller in i området kommer du att arbeta. Du kan helt enkelt håva in mot mitten av sängen; om eftersom detta kan skada växter, skyffla det i en hink och ställ det åt sidan.

•Dig ett dike längs kanten av den rabatt som är något bredare än sten tegel du tänker använda. Ange den jord som du tar bort sidan av diket. Göra cut längs gräs så rak som möjligt. För raka kanter, stakes på hörnen och knyt en linje mellan dem att vägleda diket. Diket ska vara djupt nog att ca 1 tum av varje tegelsten är förhöjda ovanför markytan att hålla rock kompostmaterial inne i sängen. Begrava en del av sten tegel hjälper till att hålla gräset från att växa in i sängen.

•Tamp marken längs botten av diket tills det är nivå längs hela längd. Använd ett vattenpass så kolla diket. Lägg ett tunt lager av pea grus, om så önskas, att bidra till att stabilisera de sten tegel och hålla dem från att sjunka in i smutsa.

•Sätt tegelstenar slutet till slut i diket. Använda raden nivå eller guide för att justera höjden på blocken så att de är alla lika. Om det behövs, lägga till eller ta bort jord eller ärt grus medan du arbetar.

•Shovel del av jorden som du tagit bort från diket runt blocken, använda en murslev, tills allt öppet utrymme är full och nivå. Kontrollera ditt arbete med nivån och packa jorden ordentligt. Sprid ut resterande smutsa jämnt på blomsterrabatt; om sängen är fortfarande full av rock kompost, ta bort jorden från området.

•Tryck på tegelstenar med en gummiklubba så att de är säkra i diket. Packa jorden runt blocken och täcka insidan av blomsterrabatt med rock kompostmaterial du bort innan du lägger kantning eller med nya rock kompostmaterial. Rake kompostmaterial slät.

Tips & varningar

  • Skär de sten tegel om nödvändigt med hjälp av en rock hammare och mejsel eller en våt såg.
  • Använd två guide linjer som bildar en rät vinkel för att kant ett hörn.
  • Ersätta grovkorniga sand för pea grus om så önskas.
  • Lägga till ett skikt av landskapet tyg under gruset att hjälpa kontroll ogräs.