Hur man kan uppmuntra blommor på friska orkidé växter

Orkidéer är inte så svårt att växa som man kan tro. Deras naturliga miljö är ju upp i ett träd utan en pott-- eller ens, i många fall, smuts. Om du har möjlighet att hålla liv i andra krukväxter, finns det ingen anledning att frukta dessa exotiska utseende blommor. Ge dem tillräckligt med ljus, rätt temperatur, luftfuktighet och bra luftcirkulation, och låt dem torka ut mellan vattningarna och friska orkidéer kommer att blomma ymnigt. När du har bemästrat växer en "starter orkidé" som phalaenopsis, ska du vara hooked för gott.

Instruktioner

•Förse rätt ljus för den orkidé blad. Om bladen är mörka, smaragdgrön, växten är inte att få tillräckligt med ljus. Flytta orkidén till ett soligare fönster. Sätta en mycket tunn gardin i fönstret för att förhindra direkt ljus från brännhet bladen. Ett annat alternativ är att placera en fluorescerande ljus minst 8 inches över anläggningen och lämna den på 12-14 timmar varje dag.

•Håll luftfuktigheten över 40 procent att bidra till att uppmuntra mer blommar, och att hjälpa befintliga blommar längre. Om ditt hem är torr, fylla ett tefat med grus och vatten. Ställ in orkidé potten på grus, men ur vattnet. När vattnet dunstar, kommer att luftfuktighet runt anläggningen öka. Dimma lätt med en planta mister varje morgon.

•Maintain god luftcirkulation. Låt inte fuktig luft att bli stillastående, eftersom det uppmuntrar blommor för att bli alltför blöt och ruttna. Öppna ett fönster något eller aktivera en liten fläkt om luftfuktigheten i ditt hus är över 50 procent.

•Jump starta blommande cykeln om din orkidé har slutat blommande genom att hålla orkidéer 10 till 15 grader kallare på natten i ca två veckor. Ibland en orkidé upphör att blomma när natten temperaturer ligger för nära dagstemperaturer.

•Kapa tillbaka blomma spikar när de blommar, hela vägen till kronan på orchid, med en vass kniv steriliseras i tvättsprit. Du kan lämna markanta intakt om du vill, men det tar längre tid att åter blomma och blommorna kommer att vara mindre. Detta sätt, en ny, frisk stjälk kommer blommar kraftigt inom några månader.

•Fertilize en gång i månaden med ett gödselmedel som utformats särskilt för orkidéer, utspädd till halv styrka. Den ständiga strömmen av näringsämnen i stället för en full dos var sjätte vecka får uppmuntra mer blommar och hålla orkidén levande och frisk.

Tips & varningar

  • Plantera orkidéer vart tredje år, eller när det planteringsjord mediet börjar att bryta ner.
  • Ta aldrig en orkidé i naturen. För många arter är utrotningshotade och skyddas. Alltid köpa från en seriös odlare.