Hur man kan tomat sorter

Hur man kan tomat sorter

Canning tomater är ett bra sätt att njuta av att trädgården tomatsmak mitt i vintern. Det finns två huvudsakliga metoder för konservering tomater eller någon grönsak eller frukt: tryckkokare eller vattenbad. Tryckkokare metoden är lite svårare. Det kräver utrustning som den genomsnittliga personen inte kanske har. Vatten bad metoden är enklast kan tomater, som kräver mycket lite utrustning. Denna artikel kommer att guida dig steg för steg om hur man kan tomater med metoden vatten bad.

Instruktioner

Canning tomater

•Sterilize allt du kommer att använda innan du sätter igång. Om du har en diskmaskin, placera allt i den och välj alternativet sterilize. Om diskmaskinen sterilisera alternativet är inte tillgängligt, koka allt du kommer att använda i flera minuter i rikligt med vatten för att täcka. Hålla konservering burkarna nedsänkt i varmt vatten, inte kokning, tills det för användning.

•Förbered tomaterna medan utrustning sterilisering av bleknande. Även om alla sorters tomater kan användas för konservering, är tomater bästa används pasta eller Roma tomater. Amish pasta och Ace sorter gör oerhört bra burktomater. Eftersom dessa tomater har mindre frön och är mycket köttigare, gör tjocka såser.

•Blanch hela tomaterna genom att placera i kokande vatten i 1 minut. Använda tången för att få ut dem och placera omedelbart i en skål med isvatten. Skala skinn av tomaterna och skär i kvartalet bitar. Ta bort alla frön och härdade ställen.

•Bring en stor BULJONGKITTEL fylld till hälften med vatten att koka. Placera fyrdelning och seedade tomaterna i grytan och koka i 5 minuter.

•Retrieve varmvatten burkar och Lägg 2 msk affären citronsaft till varje burk. Fyll varje burk med tomater, och se till att lämna 1/2 tum huvudet utrymme, (menande utrymme mellan toppen av tomaterna och kanten av burken) högst upp på burkar. Häll bara tillräckligt med vatten i varje burk att fylla mellanrummen mellan tomat bitar. Det fortfarande bör endast 1/2 tum huvudet utrymme. Skjut träsked i varje burk och tryck ut någon instängd luft.

•Använd tången att få steriliseras locken och placera på varje burk, skruva på säkert men inte för hårt. Placera burkarna på konservering racket på botten av en stor BULJONGKITTEL och fyll med vatten. Se till att burkarna är täckta med 1 till 2 inches av vatten. Placera locket på grytan och låt koka i 40-45 minuter. Tillsätt mer kokande vatten som behövs om vattennivån sjunker.

•Vrid av värmen. Vänta 15 minuter och använda tången ta bort burkar. Placera alla burkar på en torr handduk och cool i 12 timmar eller över natten.

•Kontrollera varje lock efter burkar är coolt att se till att försegla är inställd. Om burkarna är korrekt vakuum förseglade, kommer locken att dras tätt. Lagra burkar i ett mörkt, svalt område för upp till 1 år.

Tips & varningar

  • Om locken inte är förseglad och du har möjlighet att driva dem och höra ett knäppande ljud, upparbeta om dess varit mindre än 24 timmar, eller frysa innehållet.