Hur man kan minska storleken på en tall

Pinjeträd växer i en pyramidal form med liten eller ingen hjälp. När du planterar en ung tall, Välj var stor nog att rymma det när det växer. Du kan något minska storleken på en tall, men om trädet inte har mottagit förenlig beskärning för att upprätthålla en viss storlek, inte kan du drastiskt minska dess storlek utan att döda den. Tallar har en död zon i deras centrerar där inga nålar växer. Om du beskär en filial till den döda zonen, har du dödat grenen.

Instruktioner

•Ta bort alla döda grenar med en beskärning såg. Använda tre-cut-metoden att ta bort grenar större än 2 inches i diameter. Ställe det första snittet 12 inches från grenen s bas. Skär från den branch undersidan om halvvägs genom grenen. Placera det andra snittet ca 1 tum från det första snittet, eller 13 inches från filialen bas. Skära hela vägen genom grenen. Göra den tredje nära filialens bas, och styckade hela vägen genom grenen att ta bort stub-funktionen.

•Prune de återstående filialer tillbaka i önskat belopp, men ange inte den döda zonen. Det måste finnas Barr kvar på grenen. Göra de beskärning nedskärningarna i 45 graders vinkel. Välj en plats på grenen där en mindre gren sträcker sig och skära framför den mindre grenen.

•Locate tallens ledare--den högsta grenen på toppen av trädet. Beskära grenarna kring ledare så att de inte konkurrerar. Skär dem ner till en längd av 6 till 8 inches med sekatörer, men klipp inte ledare. Klipp inte bort den tall övre del i ett försök att minska dess storlek. Detta orsakar snabba uppåtriktad tillväxt, vilket gör tallen förlorar sitt pyramidal form och blir svaga.

Tips & varningar

  • Om du tar bort för mycket längd från en tall grenar, trädet blir för tunn och börja sjunka.