Hur man kan minska fantommatning användning

Fantommatning eller energi förbrukas av apparater i "standby"-läge eller stängts av, är ansvarig för 75 procent av landets energiförbrukning, enligt Naturvårdsverket. Medan du kan ha tryckt på strömbrytaren för att stänga av din TV eller DVD spelare, är apparaterna mest sannolikt fortfarande drar energi, kostar dig pengar och slöseri med resurser. EPA står det att de värsta syndarna är TV, telefoner och datorer. Du kan klippa din fantommatning enkelt genom att följa några enkla steg och att skapa en medveten, ansvarig miljö i ditt hem.

Instruktioner

Koppla bort allt du inte använder

•Lossa din brödrost, kaffekanna, mikrovågsugn, TV, DVD spelare, surroundljud, dator och andra apparat som du för närvarande inte använder inte eller behöver på ett ögonblick märker. Bara stänga något stoppa inte flödet av el. Många nyare modell TV och underhållningssystem kräver en stor mängd el för att upprätthålla beredskap. Den enda fördelen att sätta en apparat i standby är apparaten visar på mer snabbt.

•Lossa din mobiltelefon laddare, laptop laddare, MP3 laddare och alla andra laddare som du inte använder. Trots att apparaten inte är ansluten till laddaren, drar laddaren fortfarande samma mängd el.

•Lossa någon apparat som har LED-lampor som finns kvar på medan apparaten är avstängd.

•Använd överspänningsskydd för underhållningssystem och persondatorer. Surge protectors, när den stängs av, stoppa flödet av el, vilket gör att koppla ur alla dina apparater mindre jobbigt.

Tips & varningar

  • Gå igenom ditt hus eller lägenhet och analysera varje elektronisk apparat du äger. Om du inte använder den, koppla bort den.