Hur man kan minska bullret genom en vägg

Hur man kan minska bullret genom en vägg

Väggar är barriärer mellan rum och ligger intill hem och bör skydda levande från buller på andra sidan av väggen, men det är inte alltid fallet. Byggnormer kan ge viss lättnad från intilliggande buller, men äldre hus kan inte överensstämmer med nyare koder. Inre buller, liksom TV-spela i ett rum som inkräktar på det intilliggande sovrummet, kan också vara ett problem. Att minska bullret som tränger ditt rum är möjlig och kan bidra till att få ro-tid tillbaka in i ditt liv.

Instruktioner

•Minska luftburet buller som TV, musik och röster genom att isolera dina angränsande väggar om de inte är gjorda av betong eller sten. Blow kommersiell kvalitet isolering i väggarna som är av gips konstruktion att skapa en solid barriär.

•Pad väggar med skum och täcka skummet med läder eller en tjock, ljudabsorberande material. Häfta tyg på väggen eller använda mässing dubbar för en dekorativ effekt.

•Använd solida bevis isolerande foder till dina väggar att förhindra buller från att resa till andra rum. Täcka trosskydd med färg eller dekorativa tapet. Använd latex sound proofing liners om befintliga väggar inte hindrar närliggande buller från att komma in.

•Ta bort elektriska plattor i den angränsande väggen och sånt brandsäker isolering i skrevor att förhindra buller från reser genom.

•Kontrollera utrymmet mellan golv och socklar om en lucka är uppenbart. Använd en fogmassa som är flexibel och avsiktligt skapade för ljudisolering och tillämpa det i utrymmet som du skulle täta.

•Lay mattor med ljudisolering underlag på rummet att förhindra att bullret tränger in i angränsande rum och göra samma sak med rum av andra som avger buller. Be dina grannar att täcka trä eller laminat golv med området mattor att minska buller i din enhet.

•Speak med boende i närliggande bostäder att hjälpa dem att förstå hur deras buller inkräktar på ditt liv. Bjuda in dem till ditt hem för att uppleva buller och höra vad som stör dig. Inte närma sig dem med ilska, men som en förståelse granne som försöker finna en passande lösning.