Hur man kan minska bullret från övervåningen

Hur man kan minska bullret från övervåningen

Oavsett om du lever i botten historien om ett lägenhetskomplex eller dela ett hem med vänner eller släktingar som bor på övervåningen, kan buller ovanför dig från fotspår och objekt som dras eller tappade vara högt och mycket irriterande. Detta är särskilt fallet om golven är gjorda av massivt trä i stället för mattan och ljud förstärks. Det finns en mängd olika åtgärder du kan vidta för att minska buller från övervåningen.

Instruktioner

•Speak till grannar eller rumskamrater om ljuden du hör från övervåningen. Det kan finnas en chans de är omedvetna om hur högt de är att vara och därför omedvetet gör mer buller än de trodde. Visa vad det låter som att du där nere av sittplatser dem på lägre nivå och gå runt eller släppa objekt på den andra nivån. De kan bli mer medvetna om deras buller om de förstår hur högt det är.

•Beroende på din livssituation, kan du fylla utrymmet mellan din första våningen tak och andra våningen golv med isolering. Om du äger ett hem, kan du anlita ett företag för att fylla detta utrymme åt dig, eller gör det själv. Om du bor i en hyrd lägenhet, har du troligtvis inte rätt att fylla utrymmet med isolering, men kontakta din hyresvärd och låt honom veta som lagt isolering kan hjälpa till att lösa problemet.

•Carpet din högre golv om det görs av lövträ. Mattor kan absorbera ljud och tråkig mycket av vad du vill höra från down nedan. Om du bor i en lägenhet, fråga din hyresvärd om hon skulle överväga att installera mattan för att åtgärda problemet. Om hon säger nej, eller om du bestämmer dig för du inte skulle ganska matta ditt hem trägolv, köpa en tjock område matta och placera det i ett område på övervåningen där det finns massor av fot trafik eller rörelse.

•Häng gardiner från alla dina nedre fönster. Som matta, kan gardiner absorbera ljud från övervåningen och tråkig förstärkning. Enligt lägenhet Ratings hemsida, kan hängande gobelänger på väggarna också producera samma effekt som gardiner. Ju tyngre gardiner, mer ljudet de absorberar.