Hur man kan minska bullret från en kondensat Pump

Hur man kan minska bullret från en kondensat Pump

Ett kondensat pump kan hittas i någon enhet som kräver avlägsnande av fukt i luften till vätska (kondens). Dessa maskiner kan antingen ta bort denna vätska när det är samlat, som en avfuktare gör, eller de kan återvinna vattnet i funktionen av maskinen, till exempel kylsystem. Kondensat pumpar är ofta en mycket högt på grund av hög vätska hastighet och hydrauliska åtgärder. Beroende på storlek, läge och bullernivån på pumpen, kan åtgärder för att minska buller omfatta att ändra isoleringen mellan byggnad golv, minska strömningshastighet eller som tillhandahåller mellanlägg av gummi.

Instruktioner

•Lägg till ett extra lager av isolering mellan pumpen och väggarna i rummet för att blockera ljudvibrationer sprider sig till andra rum. Placera ett tjockt skum stoppning under pumpen och linje väggarna med ljud avbryta paneler eller glasfiber isolering. Om pumpen är en liten vattenpump ca 1 fot 1 fots i storlek, fungerar en musmatta mycket bra för ett floor isolering.

•Dra några bultar på pumpen och slangen systemet bifogas pumpen som kan bidra till överskott skramlande. Täcka rören i skum om de lätt studsade av närliggande väggar.

•Kontrollera att det finns inga hål i pumpen och slangen som tillåter luftflödet att orsaka svängningar i åtgärden pump. Reparera hål eller ersätta rörledningar som behövs för att säkerställa att ingen överflödig luft är att få in i systemet.

• Rengör eller byt ut din pump filter. Skräp bort från vattnet kan kräva pumpen arbeta hårdare för att driva flödet förbi filtret.

•Minska hastigheten av vatten flödet i röret så länge det inte kommer att störa effektiviteten i systemet. Se din pump ägarens manuell eller teknisk expert för att bestämma den optimala flödet för pumpen du verkar.

•Lägg till reflektion ljuddämpare till pumpen systemet. Detta är en mekanism som kommer att avbryta ut ljudvågor som produceras av maskinen genom att producera en out-of-sync ljudvågen.