Hur man kan hänga vegetabiliska planteringsmaskiner

Hur man kan hänga vegetabiliska planteringsmaskiner

Många grönsaker är lämpade för hängande korgar, från dvärg tomat och paprika plantor till jordgubbar och örter. Med hängande korgar kan du växa dessa matsvamp i områden med begränsat utrymme, till exempel en balkong eller uteplats. Köpa grönsaker hybrider som har skapats för container trädgårdar och hängande korgar att säkerställa en framgångsrik trädgård. Just vegetabiliska sorten är bara en del av ekvationen, dock. Du måste hänga vegetabiliska plantageägarna korrekt för att ge allt växterna behöver för att frodas.

Instruktioner

•Kontrollera botten av din hängande plantageägare för dräneringshål. Borra fyra 1/2-tums hål i botten av varje planter om det finns inga förborrade hål.

•Fyll planter med en kvalitet planteringsjord mix till inom 2 inches av fälgen. Använd varje väl dränerande planteringsjord mix eller skapa din egen genom att kombinera 1 del torv, 1 del sand och 1 del kompost.

•Ta bort vegetabiliskt plantor från deras plantskola krukor. Förstå plantan runt stammen nära markytan i ena handen. Dra grytan av jordklumpen med den andra handen.

•Plant plantan till den hängande planter till samma djup det var på i barnkammaren potten. Om plantering tomater, plantera plantan 1 till 2 inches djupare. Gör ett hål i marken som djup som rötterna och något bredare. Ange root bollen i hålet, sedan återfyllning jorden runt rötterna. Plantera en enda dvärg sort i en 12-tums planter; plantera två till tre växter om de föds upp för hängande korgar.

•Water jorden igen så att den är jämnt fuktig. Sprida ett 1-tums lager av bark marktäckning ovanpå marken för att hjälpa till att bevara fukt.

•Välj ett område för din ampel som tar emot åtta eller fler timmars solljus per dag. Borra ett hål som är något mindre än din hängande krok till en monterade på ställningar eller stud. Skruva fast kroken i det borrade hålet, då ryck på att se till det ordentligt fastsatta.

•Stöd botten av planter i ena handen medan du håller den planter hängare i andra hand. Glida galgen över kroken och sedan långsamt släppa planter så det hänger med minimal störning till växten.

•Water hängande planter dagligen, behållare som torkar snabbt. Vatten två gånger i veckan med en lösning av 1 oz. av 20-20-20 flytande gödselmedel blandad med 5 gallon vatten.

Tips & varningar

  • Du kan blanda i långsam frisättning gödselmedel granulat med jorden istället för att använda flytande gödselmedel. Sedan kräver växter gödning bara varje 1 till 2 månader.
  • Hänga planters låg nog så växten har utrymme att växa. Installera små insatser eller plant stöd, annars frukten kan glida från vinstockar och färga din uteplats.