Hur man kan hänga Strawberry planteringsmaskiner

Hur man kan hänga Strawberry planteringsmaskiner

Jordgubbar planterade i marken är mottagliga för skadedjur och vilda djur äta deras läckra frukt. Eftersom jordgubbar har grunt rotsystem, gör de bra planter och container växter. Genom att hänga dem i krukor, du minska risken för att skadas och bidra en härlig samlingspunkt för din trädgård. Det finns tre typer av jordgubbsplantor som bär frukt vid olika tidpunkter: juni bär, dag neutral och everbearing. Välj rätt typ för din region för optimal tillväxt.

Instruktioner

•Decide vilken typ av strawberry anläggningen du vill växa i din ampel. Brighton sorten är en av de mest populära everbearing jordgubben för hängande plantageägare. Välj en gång tidigt på våren om du bor i en region med kalla vintrar eller en tid i höst om du har milda vintrar att plantera din jordgubbsplantor.

• Fyll din planter med krukmakare jord. Blanda i en komplett växtnäring som Osmocote. Välj fem eller sex jordgubbsplantor att växa i du behållare. Placera sina rötter i vatten en timme före plantering.

•Lift din jordgubbsplantor upp och rensa bort alla skadade rötter. Se till att rötterna är 4 till 5 inches lång. Plantera jordgubbar så kronan är ovan markytan och övre rötterna är 1/4 tum ovanför smutsa. Vatten dina växter grundligt eftersom jordgubbsplantor behöver fuktig jord att frodas.

•Häng din hängande planter i en plats som tar emot direkt solljus. Vatten din frukt varje dag fram till växtsäsongen och sedan ge det 1 tum vatten en vecka.

•Fertilize du strawberry anläggningen en gång i månaden. Använd ett gödselmedel med ett NPK-ratio på 10-10-10. Stoppa gödsling i senare falla så att anläggningen gå vilande.

Tips & varningar

  • Ta bort alla blommor som visas på din strawberry växt under de första sex veckorna efter plantering så att växten kan fokusera på att producera frukt.
  • Rotera din anläggning för att undvika en sida växer större än den andra sidan.