Hur man kan hänga gardiner över skjutdörrar i glas

Ditt hem har en glidande glasdörr. Kanske den omfattas av mörkarna-- eller kanske har inte täcker alls. Hängande gardiner över glasskjutdörr är ett alternativ, både att säkerställa extra avskildhet och lägga till den estetiska överklagandet av rummet. Men vad är det bästa sättet att hänga gardiner över skjutdörrar i glas? Det behöver inte vara en svår och stress-inducerande aktivitet.

Instruktioner

Hur man kan hänga gardiner över skjutdörrar i glas

•Measure din skjutbara glasdörrar med ett måttband. Mätningen som är viktigt är längden på dörrarna, parallellt med där en gardinstång skulle hänga. Anteckna detta mått.

•Lägg till fyra inches längden på dörrarna. Detta tillägg kommer att se till att din gardinstång rätt längd.

•Inköpt gardiner, gardin stången och gardin spöhållare. Var noga med att välja gardiner både som du gillar och som matchar rummet som de kommer att hänga i. Eftersom gardiner är hängde över dörrar som människor kommer att gå igenom, också till att gardinerna är två-panel gardiner för lätt genomgång kapacitet. Kontrollera att gardinstång du väljer är rätt längd eller kan justera för att matcha det längden. Se också vissa att gardinstång möjliggör minst två eller tre inches utrymme mellan väggen och staven. Detta gör att andrum mellan gardinen och glasskjutdörr under öppning och stängning. En bra rod typ som gör det möjligt för denna typ av utrymme är en böjd stav. Observera att böjda spön inte kräver spöhållare.

•Använd en borr och skruvar, såvida inte produktinstruktioner, annars för att fästa gardinen spöhållare på väggen om den skjutbara glas dörrar. Se den rod individuella instruktioner om du inte är säker på var du vill placera skruvarna. Gardin spöhållare bör placeras två inches ovan och två inches utanför glasdörrarna, eller däromkring. En böjd stav, som inte kräver normalt innehavare, vanligtvis har två skruvhål, en topp och botten hålet, på varje ände av staven, så veta var man ska placera skruvarna för denna typ av rod borde vara självklart.

•Häng stången på innehavare och fäst gardinen. De sätt staven sitter på innehavare varierar från produkt till produkt, men vanligtvis helt enkelt läggas på innehavare och fäster i. Några stavar hålls tätt med skruvar. Se den rod individuella instruktioner om du är osäker. Om du har en böjd stav, naturligtvis, är ditt spö redan hängde och fäst tätt mot väggen. Hängande gardiner är oftast så enkelt som hängande krokar ansluten till gardinen längs staven eller fästa ringen på en gardin till stången. Igen, om du är osäker på hur man kan hänga gardinen till stången, se gardinens instruktioner.