Hur man kan hänga en takränna

Hur man kan hänga en takränna

Dropplist är en viktig del av ditt hem. Avsikten är att fånga avrinningen av regn från taket och kanalisera det hemifrån, att förhindra översvämmade källare, Stiftelsen problem och markerosion i hemmet. Installera vinyl dropplist själv är mycket sparsam och kan göras i en dag eller två, beroende på hur mycket tid du lagt ned varje dag.

Instruktioner

•Följ placeringen av befintliga gutter systemet eftersom du förmodligen redan har hängrännor installerad på ditt hem, eftersom detta är det enklaste sättet att installera ett nytt system för rännstenen. Om du inte har ett system för att följa, börja med att mäta takfoten. Tänk på att rännor måste Slutta nedåt för att dränera ordentligt. Det är i allmänhet bra att slutta rännor 5/8 tum varje 10 fot. Använda en snapin linje för att markera detta ner sluttning. Detta kommer att vara där du tillämpar de rännor.

•Ascertain som i slutet av taket hänger mitt i regnet rännstenen för optimal dränering och fäst taklinjen med hängare och galvaniserade skruvar enligt tillverkarens anvisningar på galgar.

•Fortsätt på på detta sätt, efter taklinjen och med kontakter för att ansluta hängrännor och armbågar för hörn tills du kommer till önskat område för dränering. Ett idealiskt område är uppfarten eftersom det redan är sluttande för dränering och är förmodligen gjord av något hårt som betong eller grus.

•Anslut stuprör till rännstenen systemet vid den lägsta punkten av systemet i önskat område för dränering.

Tips & varningar

  • Måla i rännstenen systemet en färg som motsvarar väl med ditt hem.
  • Följ alla säkerhetsföreskrifter när du använder en stege och såg. Har hjälp när mätning och installera gutter system.