Hur man kan hänga en örtagård

Om odlas för matlagning, för doften eller för skönhet, en hängande ört trädgård kan passa in i någon utomhus inredning. Hängande behållare fylld med örter kan pryda en liten lägenhet balkong eller välkomna besökare på en veranda. Hängande örtagårdar har flexibiliteten i rörelse för att hitta den bästa soldränkta positionen och kan flyttas inomhus för vintern för att förbereda för följande vår.

Instruktioner

•Välj örter som trivs i jord som är väldränerad och örter som behöver komma in för vintern för hängande behållare. Örter passar för hängande behållare innehåller salvia, gräslök, persilja, rosmarin, oregano, timjan, och bush basilika. Blanda flera örter i en behållare om så önskas.

•Välj någon hängande behållare som har hål för vattenavrinning. Fyll behållaren med en lös planteringsjord jordblandningen formulerade för växande grönsaker i behållare, eftersom de inte är tung och kommer att bära varken sjukdomar heller ogräs frön. Skapa din egen blandning av torv vitmossan, vermikulit och kalksten.

•Water örter i hängande behållare oftare än örter planterade utanför i trädgården, men vattna inte över. Sluta vattna när vatten sipprar ur hålen på botten av behållaren.

•Häng örterna i en plats som kommer att få så mycket sol som möjligt. Minst sex timmars solljus hjälper örten utvecklar en högsta nivå av de oljor som ger den dess fulla smak. Dra nytta av att ha din örter i hängande behållare genom att flytta dem om du hittar de inte får tillräckligt med sol.

•Fertilize med en flytande gödselmedel på halv styrka varje månad. Inte alltför gödsla örter; frodig tillväxt minskar smak eftersom örten inte kommer har den tid det behöver för att utveckla de oljor som ger det smak.

•Harvest örterna i din hängande trädgård när blomknoppar börjar visas. Lämna minst 4 inches av skotten på årliga örter, och ta bort den översta 1/3 av perenna örter.

Tips & varningar

  • Överväga gruppering örter i hängande behållare av deras användning. Exempelvis kan en italiensk matlagning behållare innehålla basilika, oregano och persilja.
  • Hängande behållare leda örter för att torka ut mer snabbt. Överväga att lägga ett lager kompost att förhindra uttorkning och kontrollera marken dagligen för att kontrollera att den är fuktig.