Hur man kan hänga drapera stavar

Hur man kan hänga drapera stavar

Hängande draperier kommer att lägga skönhet och värme i något tråkigt rum. Hängande staven korrekt medför inte att behöva oroa sig om hundar eller barn drar på gardinerna, vilket får dem att falla tillsammans med staven. Placera fästena på rätt plats kommer att förhindra olyckor. Använd en draperi stång när hängande draperier och inte en gardinstång. Draperier är tunga och kräver extra stöd.

Instruktioner

•Decide hur lång du vill ha gardinerna hänga. Standardstorlek för gardiner paneler är mellan-84 till 96 inches. Enligt The hem och trädgård nätverk, "draperier bör hängas på minst fyra inches ovanför fönsterlisten och bör överlappa ram två till fyra inches på vardera sidan om fönstret."

•Kontrollera längden på din drapera mot väggen; starta mätning från 4 inches ovanför fönstret ner till golvet för att se var din draperier kommer att sluta. Du kan också använda faktiska drapera för att se hur det kommer att falla. När du vet hur du vill att din draperier att falla, kan du justera hur många inches ovanför det fönster du vill de drapera stång att hänga.

•Mark en prick lätt med en blyertspenna 4 inches ovanför fönsterlisten och 3 inches ut från fönsterkarmen på båda sidor av fönstret.

•Locate reglarna använder en stud locator. Det är bäst att väggfästen på dubbar för fast stöd för tyngden av gardinerna och spö. Justera penslade prickar vid behov. Se till att varumärkena är i en rak linje med en nivå.

•Ø ett hål i varje penna prick. Väggfästen de utanför med hjälp av skruvarna som kom med draperi rod kit. Mät avståndet mellan hakparenteserna att avgöra var mitten är, för att montera fästet stöd på samma sätt du monterad utanför parentes. Detta håller draperi staven från bugande i mitten.

•Sätt i gardinerna på draperi stången. Lägg till ändknoppar. Hänga rod och draperier på monterade hakparenteserna.

Tips & varningar

  • Mät ditt fönster innan du köper draperi stång.
  • Köp rätt storlek draperi staven för längden på ditt fönster såväl som för öppnandet av gardinerna. Ta en drapera med till butiken och visar säljaren vilken typ av gardiner du har. De kommer att kunna hjälpa dig att köpa rätt storlek staven.