Hur man kan främja algtillväxt

Hur man kan främja algtillväxt

Alger är enkla organismer som normalt återfinns under vattnet i naturen men de tenderar också att odla i akvarium inställningar. Många människor som håller akvarier strävar efter att bli deras tankar av alger, växa vissa människor frivilligt alger. Alger kan faktiskt vända någon akvarium till ett bättre fungerande ekosystem som gör att fisk och andra vattenlevande djur att leva mer naturligt i fångenskap. Alger är en normal funktion av akvarier som, om ordentligt, kan gynna din fisk. Om du vill ha alger i tanken, finns det ett par sätt att bidra till att främja dess tillväxt.

Instruktioner

•Kontrollera vattnet har tillgång till direkt solljus om du marknadsför algtillväxt. Ljusstrålarna från solen lämpar sig mer för att främja algtillväxt än artificiellt ljus. Om du inte vill att din tank att ta emot för mycket sol, som övervuxna blomningar av alger kan förekomma, placera tanken i ett område där du kan stänga ute solljuset, ibland med blinds.

Undertecknande din filtreringssystem. Ett filtreringssystem kommer att klara alla föroreningar från en tank vatten. Även om du inte vill en tank av smutsigt vatten, krävs en viss orenhet för en tank att lämpa sig för algtillväxt. Prova och hitta en hälsosam balans av klart vatten och näringsämnen.

•Minimize mängden naturliga växter i ett akvarium. Växter konkurrerar vanligtvis ut alger när det gäller att använda alla tillgängliga näringsämnen i en tank. Att minska antalet plantor kommer att lämna mer näring för alger. Dock kommer att en mer näringsämnen-vänlig tank möjliggöra mer delade näringsämnen för både konventionella akvarieväxter och alger. Kom ihåg, om fisk och andra djur lever i din tank, låt inte vattnet blivit alltför smutsiga eller gröna.

•Limit dig själv i dammsugning av substrat eller material i botten av ditt akvarium. Det brukar bli en hel del matrester och fisk avfall i substratet av många tankar. Denna matrester och avfall kommer att orsaka mer alger att växa.

Tips & varningar

  • Med alla dessa steg är måttfullhet nyckeln. Prova och hitta en hälsosam balans mellan ett näringsämne-vänlig tank och en ren och hälsosam tank, särskilt om du har fisk och andra djur i tanken.
  • Skägg alger, som växa på anläggningen blad och ljust gröna, är inte en alger arter du vill ha i någon tank. Den växer i tjocka fläckar och visas som namnet antyder--skägg. Dessa alger att växa ganska snabbt och bör tas bort med hjälp av en "Alger-jagare" lösning som du kan köpa i någon sällskapsdjur butik eller akvarium leverantör.