Hur man kan forma en övervuxen liguster häck

Hur man kan forma en övervuxen liguster häck

En liguster häck är ett effektivt och estetiskt tilltalande sätt att skapa avskildhet i din trädgård. Dock om inte ordentligt putsade, en liguster häck föreslår att åskådare att egenskapen det gömmer sig är precis lika slarvigt som den är. Men det tar inte en hel del arbete att återvända en liguster häck till sin forna glans. Du behöver bara en skarp par sekatörer och ett öga för symmetri.

Instruktioner

•Vänta tills rätt tid att klippa häcken. Våren är den bästa tiden för den första formningen. Vänta tills häcken groddar ljusgröna blad. Detta är ett tecken att liguster häcken är aktivt växande och tål en klädsel. Dock vänta tills efter sista frost har passerat. Ny tillväxt är ganska utsatta för minusgrader.

•Plant din två käppar i marken i vardera änden av häcken.

•Bestäm höjden på din säkring. Mäta den höjden på varje sockerrör och markera med en permanent spritpenna.

•Tie ena änden av strängen till varje sockerrör, precis vid den mark som du har gjort.

•Använd strängen som en guide att skära en platt topp på din privet säkringar. Hålla din sekatörer parallellt med denna linjen som du skär toppen av dina liguster häck.

•Flytta käppar. Dra upp båda käppar och knyta upp strängen. Flytta käppar på framsidan av häcken så att de blir en guide för att minska dess sidor. Infoga först sockerrör på ungefär 1/3 längden på dina liguster häck. Driva igenom häcken uppifrån och så att den är placerad på din säkring önskad bredd. Knyt strängen till det på ungefär hälften av den aktuella höjden på din säkring. Gå till en punkt som är ungefär 2/3 längden på häcken. Dra i snöret tills det gör en rak linje. Notera platsen, plantera din nästa sockerrör det och anbringa den andra änden av strängen till den.

•Använd strängen som en guide till att forma sidorna av din liguster häck. Igen, snitt med din sekatörer strängen.

Tips & varningar

  • Se till att toppen av dina liguster häck är platt. Något rundade eller spetsiga häckar avleda snön och kan skada liguster häcken.