Hur man kan forma en mexikansk äldre träd

Mexikanska äldre eller fläder är ett litet träd som kan bli upp till 30 fot i höjd. Det är ett tempererat klimat - och till varma träd, anslår för Förenta staternas Department of Agriculture zoner 7b till 10b. Mexikanska äldre används som en dekorativ växt och producerar långa vita klasar av doftande blommor följt av blåsvarta bär med en vit vaxartad beläggning. Fåglarna älskar frukt och de kan användas för att göra vin eller pajer. Trädet har en naturligt rundade kapellet som är bredare än trädet är lång. Beskärning bör göras för att hålla ställningen stark och förhindra eventuella obalanserad tillväxt. Utbildning bör göras när anläggningen är ung.

Instruktioner

•Kapa bort den översta tredjedelen av trädet på plantering för att tvinga den att växa en stark ledare och börja laterala förgrening. Använd grensaxar om diametern på snittet är mer än 1/2 tum.

•Ta bort extra grenar på våren efter första årets tillväxt. Trädet behöver jämnt fördelade, alternativa grenar för bästa balans och styrka. Låt det har inte mer än 3-4 viktigaste laterala grenar. Skär några andra av.

•Se korrekt beskärning nedskärningar av skärning utanför grenen kragen eller svullnad där förälder trä växer den sekundära trä. Skär 1/4 till 1/2 tum utanför kragen att förhindra av misstag skära i den. Skador på gren kragen kan bjuda in patogener.

•Ta bort döda, sjuka och trasiga bitar av trä på den mexikanska äldre när som helst under året. Kontrollera att träet är död av repa den med nageln. Om det finns grön, är det inte död. Skär tillbaka död ved att leva, friskt växtmaterial.

•Ta bort rotskott på grund av träd som du ser dem. Klipp av vatten groddar eller sekundära lodräta tillväxt strax före gren kragen.

•Form bagageutrymmet som du tycker passar. Skär lemmar vid basen om du behöver fler avslut under trädet för underhåll. Följ ordentlig skärande proceduren för tunga armar och ben. Skär enligt lem halvvägs, då över halvvägs men 1/2 tum från den under klipp ut. Avsluta snittet med en under snitt som möter upp skär. Denna process förhindrar stam och dela.