Hur man kan forma en japansk blåbär buske till en träd form

Japanska blåbär busken är en attraktiv evergreen. Dess gröna, blanka blad klarröda i hösten och kommer att släppa av, men nya blad kommer omedelbart att växa i; nya blad är vanligtvis brons-färgade. Japanska blåbär buskar Visa krämig vit, klockformade blommor på våren och landscapers prisa dess blåsvarta bär för inte färgning trottoarer. Olika sorter av japanska blåbär buskar växa till varierande höjder. Du kan trimma någon sort av japanska blåbär buske i en prydnads träd form.

Instruktioner

•Ta bort den lägsta horisontellt grenar av din japanska blåbär buske. Använda häcksaxar för att klippa grenar där de går med trädet. Använda en båge såg att ta bort grenar som är för tjock för häcksaxar.

•Trimma bort alla små, twig-liknande utväxter på stammen av busken med sekatörer.

•Stega tillbaka och titta på din buske att avgöra om du vilja den kala delen av stammen vara något längre.

•Upprepa stegen 1 och 2 om du vill ha en längre kala stam.

•Stega tillbaka och ta en titt; Upprepa denna process tills du har upptäckt som mycket kala stam som du vill.

•Form toppen av busken till en rundad kupol med en platt botten med sekatörer eller ett träd Beskäraren fortfarande. Börja i mitten av toppen av trädet och trimma ner en sida och sedan den andra med sekatörer eller träd Beskäraren, träda tillbaka och ser ofta för att se till att sidorna är symmetriska. Starta på ena sidan och trimma uppifrån och ned, gradvis cirklande runt baksidan till andra sidan. Upprepa proceduren för framsidan av trädet. Sedan använda sekatörer man trimma bottnar i grenarna i en platt form, träda tillbaka och ser ofta för att se till att du håller nedre nivå.

Tips & varningar

  • Japanska blåbär busken har en måttlig tillväxt, så det kan ta ett tag för din anläggning att nå önskad höjd.
  • Vissa japanska blåbär buskar början ut på en höjd av 6 till 8 fot, medan andra sorter kan växa lika lång som 60 fot, så se till att plantera olika som kommer att vara den storlek du vill ha.