Hur man kan forma en Dracaena Marginata

Dracaena marginata, även känd som Madagaskar dragon tree, är lätt att odla och tillför intressant form till ett landskap. Den trivs i både låg och ljusa ljus och ett utbud av markförhållanden och fungerar bra som en container eller krukväxt. Bördiga, väldränerad jord är bäst för denna upprätt växt lite vatten behövs eftersom det är torktåliga. Dragon trädet har tunna, oregelbundna stjälkar som producerar en rosett av tunna blad på toppen. Stjälkar fortsätter att växa lång och gänglig, men genom att skära dem ner till en önskad höjd kan du generera nya blad och upprätthålla en balanserad form och höjd.

Instruktioner

•Kapa stjälkar med sekatörer ner till en önskad höjd att producera en tätare och leafier anläggningen. Detta sker bäst på våren eller sommaren och kommer att resultera i två eller flera grenar som förekommer. Ett överflöd av nya blad och tillväxt kommer att dyka upp inom några veckor. Dragon trädet har naturligtvis en grupp vana med oregelbundna stammar som växer gänglige som de gamla. Det enklaste sättet att utforma anläggningen är att göra det mer bushier.

•Prune trädet för att kontrollera tillväxten och fastställa en storlek som är lämplig för dess behållare. Du kan klippa stjälkarna till valfri höjd. Denna växt kan nå 6 fot lång när den odlas inomhus. Utomhus eller direkt i marken, kan den nå en höjd av 15 fot.

•Trimma browning lövverk genom att skära bladen en trubbig kant eller en önskan form. Leaf kanterna blir ofta bruna när de får för mycket vatten. Eftersom anläggningen växer, kommer att lägre blad dö och släppa och lämnar den nedre delen av anläggningen saknar blad, så att du bör klippa där du vill att nya blad ska visas.

•Propagate skottsticklingar genom att skära dem med en kniv i en vinkel. Dopp i ett böka hormon och placera i fuktig, lös jord att upprätta böka.

Tips & varningar

  • Tillåt inte jorden att torka ut helt, men ge tillräckligt med vatten för att hålla den fuktig. Med vattning, å andra sidan, kan leda till rotröta.
  • Ge en allmän planteringsjord mix och måttliga temperaturer och luftfuktighet, och härdiga dragon anläggningen troligtvis att frodas. En balanserad 10-10-10 gödselmedel utspädd till halv-styrka är fördelaktigt att anläggningen på sommaren och våren.
  • Dragon trädet naturligt har en grupp vana med oregelbundna stjälkar och utvecklar en grå stam.