Hur man kan förbättra lukten av en utomhus veranda

Hur man kan förbättra lukten av en utomhus veranda

En utomhus veranda kan du njuta tillbringa tid utanför, skyddad från regn eller sol. En utomhus veranda är en förlängning av din inomhus bostadsyta, men smuts, fläckar och andra material kan orsaka obehagliga lukter. Att hålla den utomhus verandan rent som du skulle något utrymme inuti ditt hem förhindrar lukt, men om lukten redan finns du kan vidta åtgärder för att förbättra den. Att ta bort källan till lukten och deodorizing rummet förbättra friskhet av din utomhus veranda.

Instruktioner

•Vacuum av utemöbler kuddar, kasta mattor och någon heltäckningsmatta områden att ta bort smuts och skräp. Sopa upp golv med en kvast och damm pan.

•Wash väggar, möbler och golv i ditt utomhus veranda område med rena dukar doppad i en hink full med allrengöringsmedel rengöringslösning. Ägna särskild uppmärksamhet åt områden som har mögel eller mögel eller fläckar från mat och dryck eftersom båda bidra mot dålig lukt. Låt ytorna att lufttorka helt.

•Sprinkle bakpulver över möbler dynor, kuddar och mattor. Lämna bakpulver på ytan för att absorbera lukter innan dammsuga bort nästa dag.

•Kapa ett par gamla strumpbyxor off på knäna med sax. Fyll den nedre delen av strumpbyxor med hela vitlöksklyftor, en bomullstuss med några droppar vaniljextrakt och trasiga bitar av kanelstänger. Knyt en knut i toppen av slangen att kryddorna falla. Placera de två spice-fyllda nylonstrumpor i hörnen av den utomhus verandan där de kan fräscha upp luften.

•Ljus doftljus när du njuter av din utomhus veranda. Välj friska dofter, till exempel citron eller bakad varor dofter, till exempel kanel, att lägga till förbättrade lukten av verandan.

Tips & varningar

  • Kolla veranda möbler regelbundet för att se till att mögel inte har uppstått till följd av fukt eller regn. Mögel orsaka unken lukt och kommer att sprida sig till andra ytor på verandan, då lämnade obevakad.
  • Små skålar vit vinäger placeras i hela verandan neutraliserar dålig lukt.