Hur man kan förbättra gamla buxbom häckar

Buxbom buskar växa lätt till prydliga häckar och fortsätta att växa med rätt skötsel. Förbättra gamla buxbom häckar med rätt underhåll och föra dem tillbaka till deras forna glans med föryngring beskärning. Denna beskärning metod tar tre år eftersom buxbom inte återhämta sig snabbt från en påträngande beskärning. Dock även efter den första beskärning, häcken kommer att börja ser betydligt bättre ut och blir lättare att ta hand om.

Instruktioner

•Rejuvenate gamla buxbom buskar av beskärning bort en tredjedel av den äldsta tillväxten varje vår innan den nya tillväxten börjar form. Skär bort en tredjedel av de högsta grenarna av beskärning dem. Ta bort grenar från hela häcken, inklusive center, för att främja luftcirkulation. Varje vår beskära bort en annan tredjedel så av det fjärde året häcken helt består av ny tillväxt.

•Form häcken genom att mäta önskad hedge höjden på flera insatser, som är pounded i marken bredvid häcken. Markera höjden på insatserna. Knyt en sträng att insatserna vid märket så du har en rak riktlinje för beskärning. Använda sekatörer för att skära rakt över riktlinjen så häcken är på en jämn höjd. Forma sidorna av häcken till är det bredare vid basen än överst. Detta säkerställer att de nedre bladen få adekvat sol. Forma växten under hela växtsäsongen, som behövs.

•Fertilize häcken i höst med en detaljerad 10-6-4 gödselmedel med en hastighet av 1 lb. per 100 kvadratfot. Vatten grundligt efter att gödselmedlet. Lägga till en ekologisk marktäckning, såsom kompost, ovanför häckar rotsystemet på våren. Säkerställa kompostmaterial är inte mer än 1-tums tjock och att det inte röra den säkringen stjälkar. Förbättra jorden med ett gasformigt grundämnegödningsmedel om bladen gulnar och faller av.