Hur man kan föra i utomhus växter för vintern

Hur man kan föra i utomhus växter för vintern

Vintern överlevnad dina utomhus växter är i riskzonen när de planteras i behållare, eftersom marken tinar och fryser snabbare än i marken. När förändringarna av marken i sådan takt, det börjar att driva plantorna ur behållaren rotsystem. Det är viktigt att följa vädret och ta dina utomhus växter inne för vintermånaderna. Eftersom många av dessa anläggningar kommer att vara vilande, är deras vård minimal till våren.

Instruktioner

•Förbered ditt hem för dina utomhus växter. Tvätta fönster, så tillräckligt solljus kan filtrera genom att växterna. Lägg till rena gardiner i söderläge fönster för växter som behöver delvis solljus eller inte kan överleva direkt solljus.

•Inspect din utomhus växter för skadedjur och svampsjukdomar. Slang av växter med en trädgårdsarbete slang att ta bort några av skadedjur. Hand plocka så många skadedjur som du ser med handskar.

•Kontrollera växterna för svampsjukdomar. Växter som kommit inomhus för vintern med svampsjukdomar kan sprida svamp sporer till resten av dina växter. Ser för leaf missfärgning, avlövning, svampsporer eller vanställd blommar. Klipp dessa sjuka delar av med ett par av bypass sax. Doppa dina bypass saxen i en blandning av 70 procent denaturerad alkohol och 30 procent vatten i mellan nedskärningar för att undvika spridning av sjukdomar.

•Flytta dina krukväxter i skuggan varje dag för att få dem vana vid den nya belysningen. Genom att föra dem inomhus utan att justera hur mycket ljus de får, kunde växterna dö av chock. När de få justerade till full skugga, föra dem inomhus.

•Minska vattning. Kan matjord att torka ut mellan vattning. Undvik att vattna på regniga dagar.

Tips & varningar

  • Plantera växter som har sniglar eller daggmaskar i sina jordar. Sänk behållaren i vatten i 15 minuter för att dra skadedjur från marken.
  • Placera växterna i områden som är fria för temperaturförändringar som värmare eller dragiga fönster. Plötsliga temperaturförändringar kan döda krukväxter.