Hur man kan bevara ett snitt steg med socker

Klippa rosor kan vissnar snabbt. De måste placeras i rumstemperatur vatten så snart som möjligt efter styckning. Även i vatten, kan deras blad och kronblad sloka och förlora färg. Dock får de konserveras i utmärkt skick i upp till en vecka om socker eller en sockerhaltiga förening läggs till deras vatten. Bevarandet av rosor också beror på flera faktorer utanför tillsats av socker, inklusive väderförhållanden, tid på dygnet de klipptes och den vinkel vid vilken de klipptes.

Instruktioner

•Fyll Tom vas med varmt eller hett vatten. Vattennivån bör täcka botten 4 till 6 inches av rose's stam. Uppskatta mängden vatten du använder i uns, eller häll den i en mätglaset och sedan tillbaka i vasen, sedan mängden socker som du behöver kommer att variera med volymen vatten i vasen.

• Lägg till 1 msk socker till vasen för varje 8 uns vatten.

•Stir vattnet kraftfullt att lösa upp de flesta av sockret. Socker kommer lös snabbare i varmt vatten än det kommer i kallt vatten.

•Kyl vattnet till rumstemperatur genom att låta den sitta i ungefär en timme. Ju högre temperaturen i vattnet, desto längre tar det svalna. Du kan också placera vasen i kylskåp att kyla vattnet.

•Stir vattnet kraftigt när den har svalnat till rumstemperatur. Omrörning säkerställer att de flesta av sockret har lösts och lätt kan absorberas av rose.

•Sätt rose's stam i vasen. Absorption av vatten börjar omedelbart, och socker kommer att resa upp stammen medan omvandlas till glukos. Glukos fungerar som en typ av växtnäring och kan hjälpa Rosen visas färsk i upp till sju dagar.