Hur man installerar yttre vatten linjer

Hur man installerar yttre vatten linjer

Kör yttre vatten linjer kan verka som en skrämmande uppgift. Oavsett om du kommer att använda din vattenlinjen för en försörjning, ett sprinklersystem eller springa till en utomstående kran, behöver installation av en yttre vatten linje inte vara svårt, men. Du kan installera korta körningar på nolltid i ett dike grävdes för hand; Du kan vara bättre att hyra en gå-bakom skärmaskin om du installerar en lång pipa eller en serie av bevattning rör.

Instruktioner

•Mark vägen för en lång sikt av en yttre vatten linje med inverterad märkning paint. Vänd burken upp och, med munstycket vända mot marken, och spray gräset längs. Mäta färg raden med ett måttband; använda mätning till lämplig mängd av PVC-rör.

•Excavate ett dike för pipe längs färg med hjälp av en dikning hoe eller gå-bakom skärbräde. Hand gräva kort körs med en dikning hacka i en hugga rörelse, att dra jorden i 45 graders vinkel. Ange en gå-bakom skärmaskin till lämpligt djup i vatten linjen syfte (under frost linjen för hus leveranser, närmare ytan för bevattning leveranser). Långsamt engagera skärmaskin och vägleder det framåt. Plocka ut några stora stenar eller skräp från diket.

•BEGIN monteringslinje PVC från källan till vattnet med en lämplig koppling. Bygga det rör ett avsnittet i taget, limning i slutet av det första avsnittet med PVC pipe cement och trycka fast den i en koppling. Upprepa detta för längden på röret, alltid limma innan du trycker på en pipa i ett koppel. Låt vila i botten av diket medan du montera nästa avsnitt limmade delar. Använd T-kontakter för sprinklersystem där en sprinkler huvud kommer fram ur marken. Bygga röret till anslutningspunkten, att hålla det som tätt till botten av diket som möjligt. Par i slutet att befintliga VVS om raden är en feed eller keps i ändarna för bevattning.

• Fyll diket med jord och fast det ner.

Tips & varningar

  • Kontrollera din lokala koder för den exakta storleken på VVS för tillämpningsprogrammet. Beroende på användning, kan du behöva ha ett tillstånd.
  • Så gräs utsäde på färska smutsa täcker diket. Vatten gräsfrö regelbundet tills dikets disposition försvinner.
  • Alltid ringa 811 att ha olika underjordiska verktyg ligger innan gräva ett dike.