Hur man installerar tegel faner runt en eldstad

Hur man installerar tegel faner runt en eldstad

Tegel eldstad omger lägga charm och värme till din spis. Mindre, tunnare plattor gjorde att efterlikna tegel, kallas tegel faner, är ett bra sätt att få effekt av tegel utan ombyggnad eldstaden. Tegel faner är ungefär 1/3 tjockleken av tegel, vilket gör det ljust nog att installera på mest innerväggar.

Instruktioner

•Ta bort mantels och paneler från väggen. Se till att väggen är robust och även. Om du har markant ojämn delar av väggen, anlita en entreprenör att flyta i väggen tills det är nivå.

•Mark dina väggar som vägledning för tegel faner. Använd ett måttband och en penna för att göra en rad varje 2 5/8 tum för en rad eller 5¼ tum för varje två rader. Hur nära du utrymme raderna beror på hur mycket vägledning du behöver när du arbetar.

•Spread thinset på en 4 - till 6-fots del av väggen med en murslev. Arbeta i 4 - till 6-fots sektioner på en gång så thinset kommer inte att torka innan du kan använda fanér. Tryck på fanér i thinset. Använda distanser mellan tegel faner att hålla dem jämnt fördelade.

•Kapa kant bitar med en kakel skärare, eller en våt såg om du arbetar med ett stort område. En våt såg går snabbare skärprocessen.

•Ställ in den andra kursen av tegel på samma sätt som den första kursen. Börja med ett hål tegel som är förskjuten så att mittpunkten av tegel i linje med söm av två tegelstenar nedan. Använda distanser och lägga tegel för att avsluta kursen. Lägg till jagar av tegel tills din eldstad vägg är täckt. Kan tegel till torrt över natten.

•Använd injekteringsbruk mellan faner, med spetsiga spackel. Slipad kakel injekteringsbruk kommer mest liknar verkliga murbruk. Med hjälp av ett spetsigt murslev tvingar fogarna mellan plattor och kommer att minska mängden injekteringsbruk att rensa bort inför varje tegelsten.

•Torka bort alla injekteringsbruk från tegelstenar. Ren svamp och vatten ofta. Att bruket torka.

Tips & varningar

  • Även om tegelstenarna benämns tegel faner, är de konstruerade av samma material som verklig tegelsten. Om du behöver att hänga en mantel eller andra dekorativa objekt från din spis tegelvägg, Använd en borr murverk snarare än din vanliga lite för att borra hål i väggen.