Hur man installerar sten väggplattor i badrummet

Sten kakel är ofta mindre vanligt än sina motsvarigheter i keramik, mest på grund av deras generellt högre kostnad. Medan de är oftast dyrare än keramiska plattor, erbjuder de en naturlig hållbarhet och motståndskraft mot fukt som kan vara större än keramiska plattor. Badrum förblir en av de vanligaste ställena att använda sten kakel i modern konstruktion och, medan sten och keramiska plattor är mycket olika, deras installationsprocesser är mycket lik. Installera sten väggplattor i ett badrum är en enkel uppgift som kan utföras av vem som helst med en grundläggande förståelse för kakel installation.

Instruktioner

•Lägg till ca 1/2 påse med thinset mix till 1/2 gallon till rent vatten i en stor hink; se thinset förpackningar till några andra möjliga rekommendationer.

•Mix thinset, med hjälp av en borrmaskin och blanda fastsättning, för 5-10 minuter eller som annars riktas på thinset förpackning. Låt blandningen sitta ostört i 10 till 15 minuter innan du använder, såvida inte annars på thinset påsen.

•Ställ in en rad med stenplattor längs den nedre kanten av väggen, ca 1/8 tum från varandra, med hjälp av en mastix murslev för att tillämpa thinset på baksidan av brickor. Infoga plast kakel distanser mellan kakel, om önskat eller nödvändigt. Skär några brickor att passa som behövs med kakel såg; Läs kakel såg ägarens handbok för drift- och säkerhetsinstruktioner.

•Ställ in följande rader av plattor, med hjälp av denna process, upp ansiktet på väggen. Ställa en 2-fots nivå på den övre kanten av kakel rad, som du arbeta dig upp, så rakt och konsekvent kakel rader uppnås.

•Tillåt brickorna för att bota till thinset mortel i ca 24 timmar innan du går vidare, om inte något annat uppdrag på thinset förpackning.

•Lägg till ca 1/2 påse med injekteringsbruk mix till 1/2 gallon till rent vatten i en stor hink; hänvisa till injekteringsbruk förpackningar till några andra möjliga rekommendationer.

•Mix injekteringsbruk, med hjälp av en borrmaskin och blanda fastsättning, 5-10 minuter eller inte annat riktade på injekteringsbruk förpackningen.

• Fyll en injekteringsbruk väska lite mer än 1/2 full, med mastix spackel för att ösa injekteringsbruk mix i påsen.

•Använd injekteringsbruk till kakelfog med injekteringsbruk påsen, med en stor svamp för att rengöra eventuella överskott injekteringsbruk från lederna medan du arbetar dig över kaklade ytan.