Hur man installerar spontade trä på väggarna

En trävägg är en mer jordnära alternativ till gips eller gips. Det är också ett bra sätt att dölja väggar som är i dåligt skick. Trä wallboards installera med samma allmänna koncept som golvbrädorna, ansluta via not och spont kantning. Brädorna är dock längre än golvbrädorna, så du kan spänna över hela väggen utan att rada upp i styrelserna. De måste monteras direkt i reglarna. Plankorna är i allmänhet barrved som furu eller, för garderober, cedar.

Instruktioner

•Använd en elektronisk studfinder hitta alla reglarna i väggen. Rita vertikala linjer visar var varje stud, med en nivå och penna.

•Draw en horisontell linje längs foten av väggen, över den hela längden, upp från golvet med 12 1/2 inches.

•Håll ditt band mäta längst ned på väggen för att avgöra dess längd. Markera den på en not och spont väggplatta. Skär den till att längden på din tabell såg.

•Ställ in plankan så det är uppradade under den horisontella linjen, med den tunga vänd uppåt. Det blir en ½-tums utrymmet under styrelsen på golvet. Säkra styrelsen med din trim spikpistol, skjuta naglarna i vända mot av styrelsen vid övre och nedre kanterna på varje pinnbult.

•Measure och cut för andra styrelsen. Placera den över den första en, förbinda dem fast vid deras spontade kantning. Säkra andra styrelsen med en enda spik från din trim spikpistol genom sidan av styrelsen i en nedåtriktad vinkel, vid varje punkt där den korsar en stud, så huvudet spiken döljs av nästa styrelse.

•Följ samma förfarande att hänga resten av styrelser, arbeta dig upp på väggen. Använd en tabell såg för att skära övre bjälken längs dess längd, så det finns en ½-tums lucka i taket.

•Measure, skär och spika i golv och tak trim att dölja luckorna.