Hur man installerar plåttak med skruvar

Hur man installerar plåttak med skruvar

Standard plåttak paneler bifoga till takstolarna och reglar med en uppsättning av specialiserade plåt skruvar. Till skillnad från standard täcka belägger med metall skruvar har plåttak panel skruvar ett brett huvud som är omgiven av en gummibrickan och en drill-liknande, gängformande skruv spets. De skruvarna brickor sitter tätt mot en takläggning panelens yta att skapa en vattentät försegling. Dessutom minska de skruvarna självgängande tips installationstiden genom att eliminera behovet av att förborra skruvhålen.

Instruktioner

•Placera en takläggning panel på en takets nedre hörnen. Hänga 2 till 3 inches av panelen över takets takfot och 2 till 3 inches över takets gaveln; med andra ord, hänga sidan av panelen över rafter i slutet av taket.

•För på panelen uppåt eller nedåt för att justera dess övre och nedre kanter med reglar. Reglar är taket reglarna som går horisontellt över de Takets yta. för plåttak paneler, är väggplåt vanligtvis täckta med en skum eller trä stöd remsa i form av panelens profil. Använd reglar som en guide för horisontellt nivå panelens övre kant, och bjälklag eller takstolarna som en guide till vertikalt nivå panelens plattformskanten.

•Välj en mutter drivrutin som passar perfekt runt takläggning skruv sexkant huvud. Liknar hylsnycklar, mutter drivrutiner är skruvmejsel bitar i form av en sexkantig cylinder. Fäst mutter föraren en borrmaskin. Montera en takläggning skruven i muttern förarens öppning.

•Tryck på skruven självgängande tips mot panelen takläggning nära en av panelens övre hörnen och i dalen eller plana del bredvid en av panelens revben. Samtidigt som framåt tryck, långsamt aktivera borren och tillåt den skruv självgängande tips att borra genom plåttak panelens yta. Driva skruven genom panelen och i underliggande utformningen.

•Styr fästelementet tills den skruven gummibrickan plats tätt mot panelen plåttak rib. Undvika överdriven skärpning; köra skruven för långt skapar en depression i metall, vilket gör att vatten till poolen runt skruven och möjligen leder till läckage.

•Styr ytterligare skruvar längs kanterna på panelen plåttak och längs reglar som korsar panelens center. Utrymme skruvarna enligt plåttak panelen tillverkarens anvisningar, vanligtvis varje 6 till 8 inches. Inte fäst skruvarna längs sargen i utkanten av panelen som vetter mot mitten av taket; Nästa panel måste överlappa denna rib.

•Placera en andra panel på taket bredvid först och överlappning rib panelens kant med den första panelen kanten rib. Justera den andra panelen med den övergripande nivån på den första panelen. Skruva fast skruvarna genom båda sidor av det överlappande revbenet. Gälla de återstående kanterna och mitten av panelen fästelement. Som med den första panelen, inte fäst skruvarna till sargen i utkanten av panelen som vetter mot mitten av taket.

•Installera efterföljande paneler på samma sätt. När du når slutet av taket, gå mot takets peak att installera en fortsättningskurs för paneler. Överlappa den andra naturligtvis över de första en av 2 till 3 inches.