Hur man installerar och tömma tvättmaskinen

Hur man installerar och tömma tvättmaskinen

Tvättmaskiner cirkulera smutstvätt i en balja full med tvål och vatten för att få dem rena. När tvättmaskinen är klar med kläder cykel, pumpas det smutsiga vattnet ut och in i avloppssystemet genom en dräneringsslangen. Det är möjligt för gör-det-självare att installera och dränera tvättmaskin utan att betala en professionell.

Instruktioner

•Locate en plats för din tvättmaskin. För att fungera korrekt, tvättmaskin behöver fyra anslutningar: varmvatten, kallvatten, el och avlopp. De flesta bostäder har tvättmaskin uppkopplingar installeras i en tvättstuga eller badrum. Om du inte har en dedikerad avlopp anslutning för brickan, kan det vara lätt ansluten till en närliggande verktyg diskbänk.

•Flytta brickan på plats. Använd en dolly och en assistent som hjälper dig att undvika att skada golvet.

•Wrap trådar av vattenförsörjning uttag med rörmokare tejp. Gör två varv runt utloppet leverans ventil med tejp och trimma bort eventuellt överskott. Gör samma sak för vikar på tvättmaskinen.

•Anslut en vattenslangen till varmvatten leverans ventil i väggen. Köra slangen till varmvatten leverans inlopp på maskinen. Varmvatten inlopp bör märkas med bokstaven "H" eller ordet "Hot", eller vara färgkodade red. Upprepa processen för kallt vatten leverans - att öppningen skall vara märkta "C" eller "Kall". Dra åt kopplingarna med not och spont tången.

•Utöka tvättmaskinen avlopp slang till avloppet öppning eller en närliggande verktyg diskbänk. Säkra slangen i position med slips som erbjuds, om din slang inte har en slips, kan du använda en plast buntband för att säkra det.

•Flytta tvättmaskinen till sin slutliga plats. Kontrollera att maskinen är även, med hjälp av vattenpass att kontrollera för nivå från sida till sida och främre tillbaka. Justera genom att höja eller sänka de justerbara fötter som finns på de flesta tvättmaskin vända fötterna moturs för att ta upp dem och medurs för att sänka dem.

•Koppla tvättmaskinen i ett eluttag. Kör en snabb tvättcykeln. Kolla efter läckor på anslutningarna och se till att maskinen dräneras ordentligt genom slangen.

Tips & varningar

  • Brickan ska anslutas till ett ground-fel krets-brytaren (GFCI) uttag för att förhindra oavsiktlig stöt. Har en elektriker installera en för dig om det behövs.