Hur man installerar marken dränering

Hur man installerar marken dränering

Översvämningar, är stillastående vatten och mjuk vattenrika områden påtagliga effekter i en trädgård och tecken på dränering problem. Marken dräneringssystem är avsedda att bära underjordiska vatten bort mot ett dike eller andra utlopp. Installera dränering är ett projekt som du kan göra själv i en helg. Gräva diket kan vara arbetsintensiva, beroende på storleken på gräsmattan, men när du är klar ett väldukat avloppssystem förbättrar hälsa och utseende av en hela landskapet.

Instruktioner

•Lay sökvägen för avloppsrör med ett rep. Börja på den högsta punkten på gården och köra repet genom centrum av problemområden. Avsluta sökvägen på en gatan Rännsten eller andra utlopp.

•Unearth smuts längs diket att skapa en 6-tums-wide kanal omkring 18 inches djupt. Med en spade, kurva sidorna och gräva ner ungefär en extra tum för varje 8 fot i längd. Använd ett vattenpass för att upprätthålla en kontinuerlig sluttning; en fjärdedel av bubblan ska sitta förbi center märket.

•Pour ett 6-tums lager av ren 3/4-tums samlade över botten.

•Ställ in 4-tums perforerade avloppsrör på grus. Bifoga längder av rör med T-kontakter i raka sektioner och armbåge anslutningar i kurvor. Ta en strumpa, eller filtrera tyg, över röret som du lägga den. Strumpan kan vatten rinna igenom samtidigt som man förhindrar skräp partiklar från igensättning passagen.

•Lägg till en annan 6 inches av 3/4-tums samlade över toppen av rören att blockera pinnar, torkade löv och annat skräp.

•Dump smutsa in i resterande diket att dölja det eller använder mulch över trädgården områden. Lägg gräsfrö över exponerade jorden att sakta rinnande vatten så det tränger in i avloppsröret. Om din jord är tung lera, blanda det med lika delar sand så vatten rinner lättare.