Hur man installerar kulvertar för vattenavrinning

Du kan använda en kulvert för dränering under en uppfart eller en privat väg där väg- eller uppfart doppar låg och har en benägenhet att översvämma när det regnar. Kulverten håller vattnet under vägen och låter ena sidan av vägen till avlopp till andra sidan utan att tvätta ut väg- eller uppfart. Kulverten bör vara minst 12 inches i diameter för att förhindra att plugga, enligt University of Minnesota.

Instruktioner

•Dig ut på uppfarten så att kulverten är nivå med botten av diket. Ena sidan av kulverten måste vara minst två inches lägre än den andra sidan. Om möjligt, följa det naturliga lekmanna av marken, men Stäng inte kulverten mer än 45 grader i riktning mot flödet av vattnet, annars kan du orsaka fyllningen runt kulvert till blivit eroderad.

•Lay kulvert på plats, se till att det sträcker sig minst 12 inches på vardera sidan av vägen eller uppfart. Pack 2 inches med 1 tum grus runt botten hälften av kulvert, se till att driva det mellan kulverten och marken bara tillräckligt så att du inte flyttar kulverten, men så att den stöds.

•Pack jorden runt och över toppen av kulverten. Se till att toppen av kulverten är täckt med minst 12 inches fylla eller ett djup av rördiametern hälften, som är störst.

Tips & varningar

  • Om vattnet är särskilt turbulenta under regn, kan du överväga att placera Geotextil och riprap runt inlopp och utlopp kulvert att hålla sidorna från eroderar. Enligt University of Minnesota, geotextil material är en "tyg matta som låter vatten rinna igenom den samtidigt stödja material ovan", och riprap ska placeras över toppen av Geotextil materialet.
  • Grus kommer i flera olika storlekar, från crush-n-run till flera inches.