Hur man installerar ett sprinklersystem

Om du har en äldre hem som inte har ett sprinklersystem, kan du överväga att installera ett sprinklersystem för säkerheten för dig och din familj. Många människor dör och blir handikappad i bostadsbränder varje år bara för att deras hem inte har ett sprinklersystem installerat. Att ha rök larm och brandsläckare i hemmet är bra, men när det finns en eld, det är viktigt att ha brand system sprinkler för att släcka branden. Installera ett sprinklersystem kan vara ett stora, komplexa projekt eftersom det innebär vägg rivning, pipe montering och borra flera hål genom väggar, tak och golv, så gör det själv inte är det bästa alternativet om du inte är en certifierad brand sprinklersystem entreprenör. Om du vill skydda din familj med bästa brandskydd kan du ha i ditt hem, installera ett brandlarm med sprinkler i varje rum. Här är hur man installerar ett sprinklersystem i ditt hem:

Instruktioner

•Hire en professionell entreprenör för att installera ett sprinklersystem för dig. Det är viktigt när du har en licensierad entreprenör göra detta eftermontering projekt istället för att göra det på egen hand - du vill inte vara i den position där du går igenom ditt hus och riva väggar, tak och golv bara för att finna ut du bör har installerat sprinklersystem röret någon annanstans! Du kan hitta en brand sprinklersystem entreprenör genom att söka på nätet eller titta i din lokala telefonbok.

•Kontrollera att licensierade entreprenören specialiserat bostadsområde brand sprinklersystem innan du hyra dem. När du anställer entreprenören, kommer han/hon besöka ditt hem, göra mätningar, räkna ut där sprinklerdysor kommer att gå i varje rum, kontrollera vattentrycket och komma med en omfattande plan för att installera ett hem sprinklersystem. Om vattentrycket i ditt hem inte är tillräckligt hög för sprinklersystemet, kan han/hon installera en vatten ackumulatortank och pump för att avhjälpa situationen.

•Ta bort väggen styrelse och borra hål genom golv, tak och väggreglar löpa vattenförsörjningen brand sprinklersystem rören till varje rum. Rören är tillverkade av värmebeständiga CPVC (klorerade polyvinylklorid) och behöver klippa, cementerade tillsammans och fästas bakom väggar (mellan dubbar) eller i crawl utrymmen i hela hemmet.

•Skapa vattentäta tätningar runt alla rörskarvar med pipe cement för CPVC eller en makt Crimpverktyg för metal. Metallrör är obligatoriska om rören kommer att exponeras i en bostadsyta som en garderob. Du installerar sprinklersystem rören i en garderob minskar mängden rivning till ditt hem.

•Skruva i sprinklerhuvuden till motsvarande hål i väggar eller tak. Sprinklerdysor brand kommer att förlänga ut endast några inches från väggen eller i taket. Du kan också använda sprinklerdysor som låg jäms med taket - när en brand når 150 grader, sprinkler huvud kommer att droppa ned automatiskt och spraya rummet. Var noga med att sätta tråd burar runt elden sprinklerdysor om de är belägna i ett område där de kan knuffas.

•Ha entreprenören testa hem systemet för läckor och korrekt vattentrycket.

Tips & varningar

  • Använd ett vakuum munstycke för att suga upp överflödigt skräp när skär genom väggen styrelsen, tak och golv.
  • Använda däcksidan sprinkler om du vill undvika passande rör och borra hål genom taket eller golvet.
  • Fire sprinklersystem rören kan döljas bakom listen.
  • Om du installerar brand system sprinkler rör i ett område som är ouppvärmda (som din vind), måste du isolera rören med glasfiber batts eller lös isolering. Om rören sticker ut ovanför golvet reglarna, måste du täcka dem med isolering och häfta ett ståltrådsnät över den för att hålla den på plats.