Hur man installerar ett kopparrör under ditt betyg

Hur man installerar ett kopparrör under ditt betyg

När du installerar vatten fixturer som toaletter och handfat i källare, kräver dessa nedan grade installationer att avlopp vatten pumpas ut via avloppsvatten pump ejektorer. Detta är eftersom gravitationen inte tvingar avloppsvatten avfall längs röret, som den har att resa uppåt. Dock lita varma och kalla kopparrör vattenförsörjning linjer på vattentrycket och inte allvar att tvinga vattnet längs röret, oavsett om de är under eller över klass anläggningar. Följaktligen är kopparrör i källare installerade på samma sätt som vanliga installationer.

Instruktioner

•Starta vattnet bort vid hemmets viktigaste vattenförsörjning avstängningsventil. Hitta en Tee eller vinklad koppling på båda de befintliga varmt och kallt vatten för de nya källaren varmt och kallt vatten linjer att fästa. Planera resväg för nya vatten linjer från dessa kopplingar ner genom taket eller väggen för att den nya vatten fixture(s) i källaren.

Det första nya röret avsnittet •Measure och mark till önskad längd med hjälp av ett måttband och svart markering. Placera röret i käftarna på en slang cutter, skärpning cirkulär kniven mot rör märket. Rotera skäraren två gånger runt röret för hand. Efterdra skäraren och rotera två gånger mer. Följ denna dubbla process tills röret är genomsågat genom.

•Wrap 120-grit smärgel duk runt utsidan av ändarna pipe. Vrid tyget runt röret tills ändarna blir blanka. Skjut en cirkulär stålborste i inloppet i Tee eller armbåge koppling, roterande borsten flera gånger. Ren både inne i ändarna av en koppar koppling med en stålborste.

•Hållare ett tunt lager av lödning klistra in till alla rengjorda områdena. Tryck avsnittet nya kopparrör i befintliga Tee/armbågsledens inlopp, och nya kopplingen till den andra änden på det nya röret. Följ hela denna process--mäta, skära och montera nya rörsektioner för både nya varmt och kallt vatten linjer--tills vattnet fixturen i källaren nås. Bifoga en avstängningsventil på slutet av båda nya varma och kalla linjer genom att följa en tidigare process.

•Unroll 8 inches av lödtenn från dess spole. Aktivera en propan fackla. Början på ett av de befintliga Tee/armbåge lederna, värme runt sömmen där det nya röret går in i leden. Tryck på spetsen av lödtenn till sömmen. Om lodet smälter, tillämpa löda runt sömmen. Torka bort överflödigt lödtenn och lödning pasta rester med en trasa. Löda alla koppling på nya varma och kalla kopparledningen, såväl som avstängningsventiler bifogas pipe ändarna.

•Vänta tills alla lödde leder svalna. Inaktivera nyinstallerade avstängningsventilerna, och slå på vatten avstängningsventil.

Tips & varningar

  • Kopparrör är installerat i 3/4- och 1/23-tums diameter.
  • Koppar kopplingar kommer i rak 30-, 45-, 60 - och 90-graders vinklar.