Hur man installerar ett hem luftfilter

Som en del av hushållens regelbundet underhåll, bör din hem luftfilter ändras regelbundet. Detta är ett enkelt och billigt sätt för att luften du och din familj andas är frisk och ren.

En färsk filtret minskar också den arbetsinsats som krävs av lufthanteringsdonet, förlänga livet på din system och minska erforderligt underhåll.

Det tar cirka fem minuter för att ändra en av dessa filter, och alla kan göra det.

Instruktioner

•Locate din huvudsakliga luft tillbaka. Detta är en stor ventil som kommer att vara beläget nära din panna eller luft-materialhanteringsenhet. Undersöka framsidan av vent luckan för att se hur det kommer. Vissa modeller kan bara haka på med metall flikar som kan lyftas med fingrarna, medan andra kan skruvas på plats. Lyft på flikarna eller ta bort skruvarna och avsätta vent omslaget. Nu har du tillgång till filtret.

•Ta bort filtret genom att skjuta rakt upp och ut ur sin hållare. Kassera den omedelbart för att undvika att blanda ihop det med den nya. Ta bort alla skyddande wrap eller film från det nya filtret och skjut den på plats på samma sätt som den gamla kom ut. Ersätta vent locket och tryck den på plats tills flikarna Klicka tillbaka i eller åt tumskruvarna tillbaka in med skruvmejsel.

•Kontrollera en notering i kalendern när du bytt ut filtret, och markera ett datum i framtiden att ersätta den. Om sex månader är standard, kanske du vill ändra den förr för optimal effektivitet. Om du bor i en hög-damm miljö eller har husdjur, kan du behöva byta filter så ofta som varje månad. Du kan berätta när filtret behöver ersättas genom att göra en okulärbesiktning. När ytan ser ut som den har ett lager av damm på det, är det dags för en ny.

Tips & varningar

  • Hem luftfilter av olika storlekar säljs på de flesta maskinvara och byggvaruhus. För att avgöra vilken storlek filter behöver du mäta längden och bredden på filtret och anteckna måtten i tum. Detta är en bra tid att rengöra vent locket för att ta bort alla ackumulerat damm eller djurhår.
  • Försök aldrig att rengöra eller återanvända ett filter, såvida det inte är en återanvändbar design.