Hur man installerar ett 220v 50 Amp uttag

En 220-volts 50-amp uttag ger ström för elektriska spänner, badtunnor, stora elektriska svetsare och andra apparater som kräver en kraftig strömkälla. De ger också kraft för stora husbilar. Kärlet har två vanliga konfigurationer. Den tre-wire versionen använder två 110-volts heta ledningar och en jordledning. Fyra-tråd kärlet har en extra terminal för en neutral tråd. Parning kontakter är tillgängliga för varje konfiguration.

Instruktioner

•Vrid av strömmen till kabeln på lämpliga kretsbrytaren. Använda voltmetern att se till att strömmen till kabeln är avstängd. Ta bort 4 inches av yttre isolering från kabeln med en mattkniv. Klipp av överflödigt förpackningsmaterial i kabel. Det blir tre eller fyra trådar i kabeln. De är skyldiga att vara 6-mätare eller större för att rymma en 50-amp belastning.

•Strip off om 1/2-tums av isolering från ändarna av varje tråd. Vrida den tråd delarna på varje tråd mellan två fingrar för att förhindra att lösa trådar att kontakta andra terminaler. Separata utlopp från sin bas med en lämplig skruvmejsel. Leta efter Uttagsmärkning inbäddade i plasten bredvid varje terminal.

•Sätt in trådarna i deras lämpliga terminaler och dra åt terminalerna med en skruvmejsel. En grön jordledning går in i terminalen märkt "G." Infoga två svarta eller röda trådarna till uttagen märkta "L1" och "L2" eller "X" och "Y". Röd och svart kabel platserna är utbytbara.

•Sätt in de resterande tråd in i terminal märkt "W," om kärlet har en fjärde terminal. Detta är för vit eller neutral tråd. Neutral tråd ger 110 volt när apparaten har någon funktion som kräver lägre spänning. Spänningen från neutral kabeln till antingen hoat binda blir 110 volt.

•Rutta kabeln igenom fördjupningen i kärlet och säkert båda halvor tillsammans. Placera kärlet i rutan väggen och fäst det med lämpliga skruvar. Bifoga en täcka pläterar över kärlet att förhindra elstötar. Om kärlet är en ytmontering typ, route strömkabeln ut på baksidan och säkra kärlet på väggen med lämpliga skruvar. Om det behövs, använda väggen ankare för att säkerställa en stabil fastsättning.

•Vrid makt igen. Använda voltmetern för att bekräfta att det finns 220 volt mellan två heta terminalerna, och 110 volt mellan varje hot terminal och neutral terminalen om sådan finns.

Tips & varningar

  • El kan orsaka allvarliga skador eller dödsfall. Om du inte är bekväm att arbeta med el, har det arbete som utförts av en licensierad elektriker.