Hur man installerar en vatten linje ventil

Hur man installerar en vatten linje ventil

Installera en vatten linje ventil i områden som bad, tvättstugor eller under diskbänk kan du stänga av vattnet på en enda punkt i systemet. Detta är en bra funktion när man har att arbeta på apparater eller VVS fixtures--du kan Stäng av vattnet lokalt istället för att hela byggnaden. I-line vatten avstängningsventiler har vanligtvis koppar beslag som skall lödas till kopparrör.

Instruktioner

•Välj den plats där du vill installera avstängningsventilen. Använd måttbandet att bestämma avståndet mellan insidan axlar av ventilen. Mät och markera avståndet på vattenlinjen. Placera en hink under det område som du kommer att skära.

•Vrid av vattenförsörjningen och skär linjerna på markerar med rörsågen. Ren båda ändarna med stålull. Torka med en ren trasa.

•Använd flux till yttre ändarna av röret och insidan avslutar av avstängningsventilen. Vrid ventilen till "öppet" läge. Sätt in ändarna av röret i ventilen.

•Jämna ventilen så att handtaget har utrymme att verka fritt. Slå på lödkolven. Värm en gemensam, tillämpa lödtenn tills det smälter runt om anslutningen. Ta bort lödtenn och lödkolv. Upprepa för den andra gemensamt. Rensa bort eventuella överskott löda med en trasa.

Tips & varningar

  • Om snittet vattenpipa inte kommer spridit sig tillräckligt långt isär för att passa ventilen mellan dess avslutar, ta bort av intilliggande fästen för att tillåta mer spel i raderna.
  • Öppna ventilen innan du börjar lödning eller värme kan skada den Valves gummipackning.