Hur man installerar en varmvatten värmare termostat

Termostaten styr flödet av el till en varmvattenberedare värmeelement. Det visar nuvarande på värme vatten och stänger det av igen när vattnet har nått en viss temperatur. Majoriteten av varmvattenberedare har två separata termostater, en för varje värmeelement. Om en eller båda av Termostaterna slutar fungera, El skickas inte till värmeelement och vattnet värms inte.

Instruktioner

•Vrid av strömmen till varmvattenberedare på huvudsakliga kretsbrytaren genom att bläddra till brytaren till läge "Off". Se till att alla i hemmet vet inte för att slå till brytaren på medan du arbetar.

•Ta bort locket från panelen tillgång på sidan av varmvattenberedaren. De flesta varmvattenberedare har ett lager av isolering bakom omslaget som kommer att behöva bytas ut också. Touch sonder av en multimeter till skruvarna där kablarna är anslutna till att det finns ingen makt till termostaten.

Obs rätt position sladdar genom att rita ett diagram eller använda tejp för att märka varje tråd så att du vet där det hör hemma på den nya termostaten. Lossa skruvarna håller trådarna och dra kablarna gratis.

•PRY upp ena sidan av fästet håller termostaten och dra den del av vägen ut så att fästet inte kan gå tillbaka på plats. Bända upp den motsatta sidan upp och ta bort termostaten.

•För nya termostaten i fästet och fäst den på plats. Kontrollera ledningarna för någon saknas isolering och täcka några kala fläckar med eltejp. Lämna den första 1/4 tum av tråd kala och forma det till en krok form.

•Hook kablarna runt skruvarna enligt diagrammet eller etiketter du beredd. Dra åt ner skruvarna. Ersätta den isolering du bort eller sätta en ny pjäs på sin plats och sätt på locket tillbaka på panelen tillgång. Slå på strömmen till varmvattenberedaren tillbaka och vänta en timme att testa för varmvatten.