Hur man installerar en Teflon tråd tätning typ

Hur man installerar en Teflon tråd tätning typ

Teflontejp är en tätning band som kommer i rullar av olika längder (260 inches är gemensam), och är vanligtvis 1/2-tums wide. Bandet används till metall gängade ändar rör för att skapa en icke-läckande gemensamma när gick tillsammans med kopplingar. Om vita teflontejp används i hushållet vatten linjer (galvaniserat järn eller vatten värmare bröstvårtor), används gula teflontejp för gas matarledningar, eftersom det är något tjockare än vita band och följaktligen ger en större säkerhet mot läckage.

Instruktioner

•Hållare runt gängade metallrör slutet med en stål borste för att avlägsna alla smuts eller eventuell rost.

•Håll slutet av utbyggnaden av Teflon tejp mellan tummen och pekfingret, och vila i slutet av bandet vinkelrätt mot röret mot slutet av tråden. Med ett finger att säkra i slutet av bandet till tråden, sakta rulla bandet helt runt slutet av tråden medurs - detta är den riktning som kopplingen kommer så småningom skruva på rörgänga.

•Ta bort fingret när bandet har gjort ett helt varv runt tråden. Fortsätta rullande bandet runt tråden i en spiral-liknande sätt ner längden på tråden, tills alla delar av tråden har varit täckt med tejp. Klippa bandet med en sax eller en mattkniv. Upprepa denna process för att installera ett andra lager av tejp runt rörgänga.

Tips & varningar

  • Sedan teflontejp har installerats runt rörgänga, kan stål kopplingen skruvas för hand fast på tråden. Kopplingen kan sedan dras åt på röret med en rörtång.