Hur man installerar en STENPLATTA & ärt grus uteplats

Hur man installerar en STENPLATTA & ärt grus uteplats

Landskapsplanering naturmaterial som STENPLATTA och pea grus föra långvarig, robusta skönhet till alla hem. Erbjuder en halkfri yta, är trädgårdsplattor också ett praktiskt val för en uteplats. Deras oregelbundna former och storlekar bit ihop till en unik yta, medan ärt grus fyller luckorna mellan stenar, lägga till en kontrast av färg och konsistens. Nybörjare och erfarna gör-det-självare både kan slutföra detta projekt under några dagar, beroende på storleken på uteplatsen.

Instruktioner

•Lay linor på marken för att beskriva sidorna av uteplatsen. Mät längd och bredd med måttband och justera storlek för att rymma utemöbler och andra behov.

•Kapa ut gräset inom linor med en platt spade. Gräva ut matjord från webbplatsen tills djupet är minst 8 inches och dumpa den på en närliggande tarp att återanvända i ett lågt område av gården. Om uteplatsen är nära huset, slutta Alven utanför hemmet genom att gräva ner en annan tum med varje 8 fot av avståndet.

•Tryck på en manuell tamper över Alven platt slut. Gå över hela webbplatsen två eller tre gånger eller tills marken känns hård och motstår kraft.

• Fyll botten 5 inches av webbplatsen med 3/4-tums grus. Sprida det in i hörnen och på sidorna med en kratta och packa.

•Fit kantning i inre ytterkanten att hålla stenarna på plats. Använda liggande timmer för visuell kontrast eller metall kantning begränsningar som kommer att smälta in i stenarna. Säkra begränsningarna genom att hamra 12-tums gräsmatta spikar genom utstansade hål i toppen av begränsningarna.

•Dump fine-grus sand över grus och sprida det smidigt med den platta sidan av raken. Fortsätt lägga till sand tills sängen är 1-tums tjock.

•Ställ in plattor i stället början på en hörna och arbeta över. Använda stora och medelstora stenar och förvandla dem tills klyftorna mellan är minimala. Observera att split stenarna varierar i tjocklek. Placera en nivå över intilliggande stenar och lägga till eller ta bort sand som behövs för att göra stenarna även med varandra.

•Sprinkle polymera sand över uteplatsen och sopa den i botten hälften av klyftorna mellan stenarna. Fukta uteplatsen lätt med en slang och vänta ungefär en timme för sanden för att härda i lederna som cement.

•Pour ärt grus över uteplatsen i små delar i taget. Sopa grus i de återstående luckorna. Lägg en gummimatta över varje avsnitt att skydda stenarna och tamp grus i lederna.