Hur man installerar en sten sökväg i gräsmattan

Hur man installerar en sten sökväg i gräsmattan

Omvandla en del av din gräsmatta till ett område med en sten väg kan vara en stor förändring för någon trädgård, men det behöver inte vara en omsorgsfull process. Genom noggrann planering och sten urval, kan du installera en sten sökväg i gräsmattan på en dag. När din sten väg är installerat kan du gå på det omedelbart. Endast minimalt underhåll är nödvändigt, och du slipper oroa dig för ogräs invaderar din gångväg.

Instruktioner

•Measure längden på det område du vill för en sten sökväg samt bredd du vill ha vägen till vara. Skissa konturerna av din väg på ark rutat papper med varje ruta på sidan som motsvarar 1 fot.

•Välj sten eller tegel du vill, utifrån stil, färg, storlek och form du föredrar. Mäta stenen. Skissa layouten design du vill skapa med stenar på din rutat papper. Räkna stenar i skissen att avgöra hur många du behöver för projektet.

•Mark av din väg på gräsmattan med mjöl eller utomhus märkning spray med din skiss och måttband som en guide. Gräva och ta bort alla gräs och jord inom det markerade området tills banområdet är 6 tum djup med en platt botten och släta och platta väggar.

• Fyll botten 2 inches med grus. Skär en bit av landskapsarkitektur tyg till längden på din väg plus 1 fot av bredden på vägen plus 1 fot. Spridda tyget över grus och låta kanterna för att köra upp varje sida av området grävde.

•Pour 2 inches av sand över tyget för att hålla den på plats. Jämna sanden lika platt som möjligt med din spade eller en trädgård hacka.

•Placera din stenar på sanden enligt din skiss, börjar i ena änden av banan och arbetar mot den andra. När du monterar varje sten, peka på den mot de tidigare stenarna med en gummiklubba göra bitarna passar ihop tätt. Fortsätt tills banan är lagd.

•Spread 1 tum av sand över stenar och sopa sand in i sprickor med en kvast. Spraya över sanden med en mjuk dimma med din trädgårdsslang som kvittar sanden. Upprepa efter en vecka och om stenarna någonsin känna lös eller vinglig.

Tips & varningar

  • Ta hänsyn till vilka typer av stenarbeten redan i ditt landskap när du väljer nya stenarna för din väg.